Krēmīga rabarberu kūka

2023. gada 5. jūlijs
Foto: Kristīne Reihmane
Atsvaidzinoša un krēmīga vasaras kūka ar rabarbera skābumiņu.
Recepti iesaka "Instagram" recepšu bloga "Ēdam mājās" autore Kristīne Reihmane.
Pagatavošana
720 min
1. Pagatavo pamatni. Traukā saputo istabas temperatūras sviestu ar krējumu. Miltiem pievieno cepamo pulveri un sāli. Tad to pa daļām ber klāt sviesta - krējuma masai un samīca elastīgā mīklā.
2. Cepamo formu izklāj ar cepamo papīru. Mīklu liek formā un izspaidot izveido kūkas pamatni un maliņas. Pamatni sadursta ar dakšiņu. Pamatnei liek virsū cepamā papīra apli (vidusdaļā) un uzber zirņus vai pupiņas, lai cepoties mīkla neceļas uz augšu. Pamatni cep 180° aptuveni 20 minūtes. Tad ņem ārā no krāsns un formā atdzesē.
3. Sagrieztos rabarberus ber katliņā, pievieno 50g cukura un ūdens (tik daudz, lai nosedz rabarberus, ne vairāk), liek uz lēnas uguns un, ik pa brīdim apmaisot, vāra, līdz tie daļēji izšķīduši. Atstāj atdzist.
4. Traukā saputo olas ar 130 g cukura, iemaisa krējumu un miltus. Liek uz plīts un maisot vāra, līdz masa sabiezē vārīta krēma konsistencē. Iemaisa sviestu. Nedaudz atdzesē, tad tajā iejauc rabarberu masu.
5. Želatīnu aplej ar aukstu ūdeni, atstāj uzbriest (~20-25 min.), tad izkausē ūdens peldē, nedaudz atdzesē. Pievieno dažas karotes kūkas masas, samaisa, tad lēnām lej klāt kopējai masai un rūpīgi iemaisa.
6. Iegūto kūkas masu lej uz atdzesētās pamatnes. Ievieto uz nakti ledusskapī.
Foto: Kristīne Reihmane
7. Pirms pasniegšanas dekorē ar sastāvdaļām pēc izvēles - svaigām ogām, augļiem, mandeļu skaidiņām.

Labu apetīti!
Foto: Kristīne Reihmane
Uz augšu