Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Banānmaize ar rozīnēm

Foto: Kristīne Reihmane
Ja plauktā atrodas aizstāvējies ķekars banānu, un sen nav cepta banānmaize, tad kulinārais plāns ir skaidrs! 🍌🍞☀️
Recepti iesaka "Instagram" recepšu bloga "Ēdam mājās" autore Kristīne Reihmane.
Pagatavošana
80 min
1. Rozīnes ber bļodiņā, aplej ar karstu vārītu ūdeni un nedaudz izmērcē (kamēr gatavo pārējās sastāvdaļas).
2. Banānus (izņemot virspusei paredzēto) saspaida ar dakšiņu, tad samaisa ar sakultām olām, eļļu, cukuru un šķipsniņu sāls.
3. Citā traukā samaisa visus miltu veidus un cepamo pulveri. Tad pa daļām pievieno un samaisa ar banānu masu. Beigās iemaisa rozīnes. Mīklu lej garenā cepamformā, kas izklāta ar cepamo papīru. Virspusē liek gareniski uz pusēm sagrieztu banānu.
4. Cep 175° sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 45 - 50 minūtes, gatavību pārbaudot ar koka irbulīti, ja tas nāk ārā sauss, banānmaize gatava. Ņem ārā no krāsns, 10 minūtes atdzesē formā, tad ņem no tās ārā, ļauj atdzist pilnībā. Sagriež un bauda!
Foto: Kristīne Reihmane
5. Lai labi garšo!
Foto: Kristīne Reihmane
Uz augšu