Sākums > Receptes > Zupas

Mohinga - garda zivju zupa birmiešu gaumē

2023. gada 17. jūnijs
Foto: Shutterstock.com
Birmas kulinārais šedervs, ko ēd gan brokstīs, pusdienās un vakariņās. Spēcinošs, barojošs un aromātisks.
Pagatavošana
60 min
1. Nogriež apmēram 5 cm no katra citronzāles kāta pamatnes un sagriež plānās šķēlēs.
2. Sīki sasmalcina katra citronzāles kāta atlikušo gabalu un sagriež katru kātu 8 cm daļās. (Plānās šķēlēs sagrieztie citronzāles gredzeni tiks apcepti un garās daļas tiks izmantotas buljonam.)
3. Pagatavo buljonu, lielā katliņā uzvāra 2,5L ūdens ar 2 ēdamkarotēm zivju mērces.
4. Pievieno sasmalcinātas citronzāles daļas un zivju fileju. Vāra uz lēnas uguns apmēram 10 minūtes, līdz zivs ir gatava.
5. Pannā uzkarsē eļļu uz vidējas/augstas uguns. Kad eļļa ir pietiekami karsta, pievieno sasmalcinātu sīpolu, ķiploku, ingveru un plānās šķēlītēs sagrieztu citronzāli. Sautē 3-4 minūtes.
6. Samazina liesmu līdz vidējai. Pievieno kurkumu, papriku, 1 ēdamkaroti zivju mērces un šķipsniņu sāls. Vāra uz vidējas uguns apmēram 5 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
7. Tikmēr izņem filejas no katla. Izmantojot divas dakšiņas, rupji sasmalciniet zivis pēc iespējas plānāk.
8. Pannā esošajam maisījumam pievieno zivis. Palielina siltumu līdz vidējai/augstai un vāra zivis kopā ar mērci apmēram 10 minūtes, enerģiski un diezgan regulāri maisot.
9. Ielej zivju maisījumu buljonā un vēlreiz uzvāra.
10. Pievieno pārējās 4 ēdamkarotes zivju mērces. Pievieno rīsu miltus un samaisa. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un ļauj buljonam vārīties apmēram 15 minūtes vai līdz buljons ir ievērojami sabiezējis.
11. Bļodiņās liek nūdeles un pārlej ar buljonu. Virsū uzliek pusi vārītas olas un uzkaisa kinzu, drupinātus piparus un sarkanā sīpola šķēles. Pasniedz ar laima daiviņu. Labu apetīti!
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu