Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Zupas

Gandrīz aukstā zupa

Foto: Uldis Grīnbergs
" Vasara klāt ar visu karstumu. Tā arī tam jābūt, jo kas tā pa vasaru, ja nav kārtīgi karsts. Tā es nekad neesmu sapratis- vai tā aukstā zupa, vai vienkārši šķidrāki salāti. Recepte pavisam vienkārša, jo viss gatavots no vietējiem produktiem. Daudzumus nesaukšu, tas pašu ziņā , tikai uzskaitīšu. Ēdiens ļoti sātīgs un derēs gan pusdienās, gan vakariņās," stāsta receptes autors Uldis Grīnbergs.
Pagatavošana
30 min
1. Nomizo kartupeļus un liek vārīties.
2. Sagriež plāni cauraudzi un sacep, kamēr iztek visi tauki un kļūst, kā čipsi.
Foto: Receptes.lv
3. Sagriež visus dārzeņus, pieliek pāris karotes krējuma un sajauc ar kefīru.
4. Salej šķīvjos salātus un vidū liek tikko nosusinātu karstu kartupeli. Karsts kartupelis kefīrā apkārt veidos kaut ko biezpienam līdzīgu, ļoti garšīgu masu. Klāt piegrauž sakraukšķināto gaļas čipsu. Kefīru atstāju uz galda lai katrs savā šķīvī veido auksto zupu, cik šķidru vēlas. Ēdiens ļoti sātīgs un derēs gan pusdienās, gan vakariņās
Foto: Uldis Grīnbergs
Uz augšu