Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Rabarberu biezpienmaize

Foto: Kristīne Reihmane
Rabarberi noteikti ir viena no manām bērnības atmiņām un garšām, kad, tikko svaigi plūkts, zaļais kāts tika mērkts cukurtraukā un kāri notiesāts, un tā bija zīme - vasara ir klāt!
Recepti iesaka "Instagram" recepšu bloga "Ēdam mājās" autore Kristīne Reihmane.
Pagatavošana
120 min
1. Rabarberus nomizo (var arī nemizot, ja vēlas), sagriež nelielos gabaliņos.
2. Uzkarsētā pannā liek 20g sviesta, pievieno 20g cukura un izkausē, tad ber iekšā rabarberus un, ik pa laikam apmaisot, pasautē 7-10 minūtes. Atstāj nedaudz atdzist.
3. Pagatavo pildījumu. Traukā samaisa biezpienu ar sakultām olām, krējumu, cukuru un vaniļas pudiņa pulveri.
4. Cepamo trauku ieziež ar sviestu, apkaisa ar mannā putraimiem. Lej iekšā biezpiena mīklu, virspusē liek rabarberu masu. Ja vēlas, apkaisa ar brūno cukuru.
5. Cep 180° sakarsētā cepeškrāsnī 50-55 minūtes.
6. Pēc izcepšanas pilnībā atdzesē, liek uz stundiņu ledusskapī.
7. Tad sagriež gabaliņos un bauda. Var papildināt ar saldējumu, putukrējumu vai kādu ogu mērci.

Labu apetīti!
Foto: Kristīne Reihmane