Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Brokastis

Klasiskas plānās pankūkas

Foto: "Virtuve diviem"
Labākā pankūku recepte ir tā , kas ir viegla un ātra.Šoreiz viena no tām.
Man liekas,lai cik mums būtu gadu,visus mammas ir bērnībā lutinājušas ar pankūkām.Tāds īsts bērnības gardums.Izaugam lieli un cepam tās arvien retāk ,bet garša atmiņā paliek.

1 glāze = 250 ml, un daļu piena var aizstāt ar ūdeni.

Recepte no bloga "Virtuve diviem"
Pagatavošana
60 min
1. Ar putojamo slotiņu olas rūpīgi samaisa ar cukuru un sāli palielā traukā.
2. Turpinot maisīt, pievieno 1 glāzi piena. Tad ieber miltus, samaisa un pamazām pielej atlikušo šķidrumu. Skatās pēc šķidruma konsistences, varbūt visu nevajag, bet mīklai jābūt ļoti šķidrai.
3. Pielej eļļu un ieteicams pagaršot, varbūt vēl vajag cukuru vai sāli.
4. Pankūkas būs vieglāk izcept un mīkla saistīgāka, ja tā pastāvēs vismaz 30 minūtes. Mīklu jālej kārtīgi uzkarsētā pannā noziestu tikai nedaudz ar eļļu. Tad ar smeļamo kausiņu uzlej vienā malā mīklu tik daudz, lai, pannu pakustinot, mīkla pārpludinātu visu pannas virsmu plānā kārtā. Cep no abām pusēm.
Foto: "Virtuve diviem"
5. Pēc patikas - pankūkas var pasniegt ar iecienītākajām piedevām. Var arī pildīt gan ar saldu, gan sāļu pildījumu.

Labu apetīti!
Foto: "Virtuve diviem"
Uz augšu