Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Uzkodas

Sulīgie burgervrapi

Foto: Publicitātes
Uz grila cepti vrapi jeb kesadiljas - šai pasaulslavenajai ātrajai uzkodai neskaitāmi daudz variāciju. Šoreiz kopā ar Mārtiņu Spuri mācīsimies pagatavot burgervrapus. Tie garšos sulīgu burgeru cienītājiem, bet, pateicoties īpašajam locījuma veidam, ir daudz ērtāk apēdami bez riska notašķīties ar mērci.

Skaties, kā TV un radio personībai Mārtiņam Spurim veicās virtuvē, gatavojot šo meistarstiķi TVNET raidījumā "Slavenības uz oglēm".
Recepte tapusi sadarbība ar "Tefal".
Foto: Jānis Škapars/TVNET.
Pagatavošana
20 min
1. Maltajai gaļai pievieno sāli, piparus, formē no masas plakanas burgeru kotletes.
2. Liek tās uz sakarsētas grila pannas un cep pāris minūtes no vienas puses, tad apgiež un turpina cept, līdz gaļa ir gatava. Noņem burgerkotletes no pannas.
3.
Tortiljas centrā veido iegriezumu aptuveni līdz vidum. Uz katras tortiljas ceturtdaļas liek savu sastāvdaļu: burkerkotleti ar sieru, sinepju-gurķu salātus ar sīpolu ripām, tomātu šķēles, kečupu ar marinētu gurķu ripiņām.

4. Visu pārkaisa ar sieru, pārklāj ar salātlapām. Saloka tortiljas. Liek uz grilpannas vai saspiežamas grila restes un apgrilē no abām pusēm. Labu apetīti!
Foto: Publicitātes
Uz augšu