Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Salāti

Dārzeņu un turku zirņu salāti ar fetu un citrona vinigreta mērci

Sātīgi un reizē svaigi salāti, kuros savienojas iecienīti dārzeņi ar turku zirņiem un iecienītu, krēmīgu sieru.
Pagatavošana
20 min
1. Bļodā ber vārītus vai konservētus turku zirnus.
2. Sagriež sev tīkama izmēra gabalos gurķus, papriku, sīpolu (var izmantot sarkano sīpolu) un pievieno zirņiem.
3. Sagatavo mērci: Bļodā vai burciņā lej olīveļļu. Pievieno citrona sulu. Ieteicamā attiecība ir 3:2, bet var sākt ar 1:1, lai "noķertu" savu perfekto garšu. Pievieno sarīvētu ķiploku. Papildina ar dižonas vai citam maigām sinepēm, medu, sāli un piparu. Visu sakuļ, līdz mērce izveidojas vienmērīgas konsistences.
4. Pārlej dārzeņiem mērci un visu rūpīgi samaisa.
5. Noslēgumā visu bagātīgi pārber ar sasmalcinātu fetas sieru un pasniedz.

Labu apetīti!
Foto: Receptes.lv