Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Ābolu - ogu groziņi

Foto: Kristīne Reihmane
"Kāpēc gan vienkāršu pēcpusdienas kafijas vai tējas pauzi nepārvērst mazos svētkos, pagatavojot sulīgus ābolu - ogu groziņus?"
Recepti iesaka "Instagram" recepšu bloga "Ēdam mājās" autore Kristīne Reihmane.
Pagatavošana
55 min
1. Kārtaino mīklu izņem no saldētavas, atlaidina. Kēksiņu formu ieziež ar sviestu. Katru mīklas plāksni pārgriež uz pusēm un iespiež kēksiņu formiņās, veidojot groziņus. Pamatnes sadursta ar dakšiņu.
2. Ābolus nomizo, sagriež vidēja izmēra gabaliņos, samaisa ar ēdamkaroti cukura.
3. Traukā sakuļ olas, aptuveni ēdamkaroti atlej citā trauciņā (maliņu apziešanai). Liek klāt un iemaisa graudaino biezpienu, iebiezināto pienu un kartupeļu cieti. Tad mīklā ber klāt un iemaisa ābolus un ogas (pēc izvēles - mellenes, upenes, jāņogas vai citas). Ar karoti masu pilda groziņos. Maliņas apziež ar olu.
4. Cep 190° sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 20-23 minūtes. Pēc izcepšanas groziņus atdzesē formiņās, tad uzmanīgi izceļ ārā un ievieto vēl uz kādu brīdi ledusskapī, līdz pildījums pilnībā sastindzis. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.

Labu apetīti!
Foto: Receptes.lv