Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Biezpiena plātsmaize ar upenēm un drumstalām

2023. gada 4. aprīlis
Foto: Santa Šauva
Biezpiena plātsmaize ar smilšu mīklu un saldskābenām ogām garšo lieliski. Un drumstalas papildina saldā ēdiena tekstūru.
Receptes un foto autore: Santa Šauva
Pagatavošana
65 min
1. Gatavo pamatni. Sviestu sarīvē, pievieno pārējās sastāvdaļas un ātri samīca, un noliek uz pusstundu ledusskapī. Pēc tam mīklu izrullē un ieklāj formā (20x30 cm), sadursta ar dakšiņu un cep iepriekš līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 15-20 min.
2. Gatavo biezpiena pildījumu virskārtai. Biezpienu izberž caur sietu. Pievieno krējumu, cieti, olu dzeltenumus, cukuru un vaniļas pastu. Sajauc viendabīgā masā un iecilā stingri sakultu olas baltumu.
3. Mīklu klāj uz pamatnes, pārber ar upenēm un drumstalām, ko pagatavo saberžot miltus, cukuru un sarīvētu sviestu.
Foto: Santa Šauva
4. Cep 180 grādos aptuveni 40-50 minūtes.

Lai labi garšo!
Foto: Santa Šauva
Uz augšu