"Ja nevēlas kūciņas, var uz biskvīta likt pildījumu, to izlīdzināt, sarullēt un būs sāļā rulete," alternatīvu risinājumu norāda receptes un foto autore Aina Pitrāne.
Pagatavošana
300 min
1. Sarīvē uz smalkas rīves vai sablendē bietes.
2. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem.
3. Pie bietēm pievieno olu dzeltenumus, eļļu, sāli un labi apmaisa. Ja vēlas košāku biskvītam krāsu, tad šajā posmā pievieno nedaudz pārtikas krāsvielu.
Foto: Aina Pitrāne
4. Biešu masai pievieno cieti un atkal labi izmaisa.
Foto: Aina Pitrāne
5. Pie olu baltumiem pievieno šķipsniņu sāls un puto līdz stingrām putām.
Foto: Aina Pitrāne
6. Apvieno abas masas kopā. Olu baltumus pievieno pa daļām.
Foto: Aina Pitrāne
7. Uzmanīgi iecilājot iemaisa biešu masā.
Foto: Aina Pitrāne
8. Klāj uz pannas, kura ieklāts cepamais papīrs.
Foto: Aina Pitrāne
9. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180° apmēram 15-20 min.
10. Kad biskvīts ir gatavs, apgriež to otrādi, noņem uzmanīgi cepampapīru un ļauj biskvītam atdzist.
11. Pildījumu var likt kādu vēlas, bet te viens no variantiem: zaļumus smalki sagriež.
12. Biezpienu, olas, siļķi, krējumu kopā sablendē viendabīgā masā. Ja ir nepieciešamas pievieno sāli, piparus pēc garšas.
Foto: Aina Pitrāne
13. Pie biezpiena masas pievieno zaļumus, ikrus un labi izmaisa.
Foto: Aina Pitrāne
14. Liek kopā kūciņas: Sagriež biskvītu 3 vienādās daļās.
Foto: Aina Pitrāne
15. Starp katru kārtu liek pildījumu.
Foto: Aina Pitrāne
16. Virskārtu plāni apsmērē ar to pašu biezpiena masu.
Foto: Aina Pitrāne
17. Pirms pasniegšanas var virskārtu apsmērēt ar majonēzi, sagriež mazajās kūciņās, dekorē.