"Domāju, ka nav pārāk sarežģīta recepte, bet pārbaudīta un garda," teic receptes un bloga "Virtuve diviem" autori.
Pagatavošana
60 min
1. Samaļ līdakas fileju. Pievieno garšvielas, sagrieztu sīpolu un sagrieztu selerijas sakni, olu, rīvmaizi, vārītus rīsus, augu eļļu, aukstu ūdeni un visu kārtīgi izmaisa. Ar ūdeni ir tā, ka to pievienoju vairākas reizes. Visu izmaisu un tad skatos, cik bieza man masa, ja tā pa biezu, pieleju atkal mazliet ūdeni un atkal izmaisu. Var būt, ka process jāatkārto vairākas reizes. Prasīsiet, cik biezai masai jābūt. Noteiktas atbildes nav. Masai jābūt tādai, lai varētu izveidot tefteļus.
2. Veido tefteļus aptuveni vistas olas lielumā, apvārta miltos un burtiski apcep uz karstas pannas augļu eļļā no abām pusēm. Nevajag cept brūnas, tikai tik daudz, lai tām būtu saturs un tās neirtu laukā.
3. Tālāk kārto cepešpannā un uzlej virsū pagatavoto krējuma un kečupa mērci. Arī uz tefteļiem uzlej mērci. Mērcei ņem saldo krējumu 200 ml un 150 ml kečupa. Šķipsnu sāls un visu kārtīgi izmaisa, lai veidojas viendabīgas krāsas mērce. To tad arī uzlejam pāri visiem tefteļiem
Foto: Virtuve diviem
4. Liek sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos un cep 25-30 minūtes. Tad kad tefteļiem virsējā kārta smuki brūna, ir gatavs.
Foto: Virtuve diviem
5. Piedevas var izvēlēties dažādas: rīsi, kartupeļi vai makaroni.