Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Zupas

Desiņu zupa jeb ašā soļanka

Foto: Kristīne Reihmane
Šis būs vienkāršs, ikdienas maltītes variants, jo gatavojot izmantoju burciņas sagatavi, bet sanāk ļoti smeķīgi.🔥 Un, lai arī man nepatīk vārds "bombīgs" (😅), šī būtu tā retā reize, kad tas lieti iederētos, raksturojot šo zupu.💣🥘 Ģimenes vīrieši sevišķi novērtēja!
Recepti iesaka "Instagram" recepšu bloga "Ēdam mājās" autore Kristīne Reihmane.
Pagatavošana
50 min
1. Visus dārzeņus notīra un sagatavo - sīpolu sasmalcina, burkānus un kartupeļus sagriež nelielos gabaliņos.
2. Uz pannas apcep sīpolu, pēc mirkļa pievieno arī burkānus. Nedaudz pasautē, tad liek katliņā, pievieno ~1.5l uzvārīta ūdens un liek klāt arī kartupeļus.
3. Visu vāra, līdz dārzeņi gandrīz mīksti, tad pievieno Mednieku salātus (Spilvas ražojums). Vāra 10 minūtes.
4. Pa to laiku sagriež ripiņās desu un apcep. Tad to liek katliņā, pievieno tomātu mērci un visu pavāra vēl 5 minūtes. Beigās pasāla, ja nepieciešams.
5. Pasniedz papildinot ar svaiga citrona šķēlīti, olīvām, sasmalcinātiem zaļumiem, karoti skābā krējuma.

Labu apetīti!
Foto: Kristīne Reihmane
Uz augšu