Šprotu salāti

2023. gada 20. marts
Foto: Uldis Grīnbergs
"Pirkt konservus, tas nozīmē pirkt kaķi maisā. Var palaimēties ļoti labas, bet mēdzam arī iegrābties. Kamēr neatrausi bundžu vaļā, nepagaršosi- neuzzināsi. Parasti man tā nemēdz būt, jo ir labi draugi, kur nopirkt, vai vienkārši sadāvina. Tā arī ar šo bundžu- no kurienes nākusi nezinu, ir tikai nojausma, ka no Rojas puses.
Atrāvu vaļā un biju šokā. Tādu skatu atceros tikai no tālajiem 80desmitajiem! Maziņas, viena pie otras blīvi sakārtotas, nevienas izjukušas, zeltainas. Un kas par garšu,mēli norīt! Bundža bieza, šprotes divās, vai pat trīs kārtās. Sapratu, kā trijatā uz maizītēm neapēdīsm. Jāgatavo salāti," stāsta receptes autors Uldis Grīnbergs.
Pagatavošana
20 min
1. Sīpolu sagriežu sīkos kubiņos, puravu plānos salmiņos, gurķi ar visu mizu sagriežu salmiņos, un olas nelielos kubiņos.
Foto: Uldis Grīnbergs
2. Mazākās zivtiņas uz pusēm, lielākās trīs daļās.
Foto: Uldis Grīnbergs
3. Liekam visu kopā un uzmanīgi izcilājam, lai nesanāk putra. Krējumam piejauc klāt graudu sinepes, bet tā lai nedaudz justu sinepju garšu.
4. Šprotes mīl sinepes, ne pa velti eļļas maisījumā ir sinepju eļļa. Vismaz agrāk tā bija. Kas grib izteiktāku garšu, var pieliet to šprotu eļļu pie krējuma.
5. Maizītes no abām pusēm apsmērēju plānā kārtā ar sviestu, pārberu kaņepju sēkliņas, piespiežu un uz sausas pannas apgrauzdēju. Aromāts un garša fantastika.
Foto: Uldis Grīnbergs
6. Labu apetīti!
Foto: Uldis Grīnbergs
Uz augšu