Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Salāti

Pupiņu salāti ar sālītām sēnēm

Foto: Uldis Grīnbergs
"Parādīšu savu versiju, kurā nav neviena marinēta, konservēta produkta. Salāti izdevās lieliski, svaigi. Sālītās sēnes īpaši labi iederējās, iesaku pamēģināt," ar savu veikumu apmierināts ir receptes autors Uldis Grīnbergs.
Pagatavošana
60 min
1. Salātiem pupiņas vāru pats, tāpēc vakarā jau laicīgi iemērcēju katru veidu atsevišķā trauciņā. Liekam visu vārīties. Tā kā man triju veidu pupiņas, jāliek trīs katliņi. Jāvāra katras atsevišķi, jo savādāk var sanāk, ka vienas jūk ārā, bet otras vēl cietas.
2. Pupiņas vāras, jāvāra filejas. Filejas iesaku pirkt mazās, labāk ievārīsies buljons un būs daudz garšīgākas. Filejas metam tikai vārošā ūdenī, tas momenti aizraus poras gaļai ciet un būs sulīgākas. Protams obligāti sīpols, pipari, sāls, garšvielas. Nu tā kā parasti vāram buljonu.
3. Kamēr viss vāras, sagriežam pārējos produktus. Visu griežu palielos gabalos, man jau patīk visu apskatīt ēdot un pupiņas pašas arī nav no mazajām.
Foto: Uldis Grīnbergs
4. Viss izvārīts, izzvejojam, pupiņas mazliet noskalojam.
Foto: Uldis Grīnbergs
5. Atliek tikai visu samaisīt. Mērcei liku vairāk krējumu, mazāk majonēzi un divas tējkarotes mārrutkus.

Lai labi garšo!
Foto: Uldis Grīnbergs
Uz augšu