Sākums > Receptes > Zupas

Gandrīz "cirvja" zupa jeb dārzeņu zupa ar olām

2023. gada 14. marts
Foto: Uldis Grīnbergs
"Dzīvē viss notiek cikliski. Te melnā strīpa, te baltā. Diemžēl tā iekārtots un parasti melnā strīpa piezogas visnepiemērotakajā brīdī, kad nemaz tam neesi gatavs.
Atceros, apmēram četrdesmit gadus atpakaļ, tā gadījās. Bērniem ēst jādod, bet ledusskapī pele pakārusies. Vārīju, kā tagad stāstu visiem, sīpolu zupu. Kartupeļi, sīpoli, ūdens un sāls. Pat burkānu nebija. Nekas, visi paēduši un dzīvi. Ar gadiem apgūsti dažādas dzīves gudrības, jaunībā mums visiem vējš maciņā un galvā svilpo, bet tagad reizēm gribas vienkāršu ēdienu, kas tevi tā gatavošanu sagādā lielu baudu. Tagad gan tuvāk pie zupas un ceru, kā izmantojiet recepti, lai nogaršotu ļoti garšīgo un sātīgo zupu baudas dēļ, nevis apstākļu spiesti. Noteikti iesaku izmēģināt," raksta receptes un foto autors Uldis Grīnbergs
Pagatavošana
75 min
1. Uzliek olas vārīties.
2. Samizo dārzeņus. Kartupeļus un sīpolu sagriež kubiņos. Sarīvē burkānus. Ja jums būs pie zemniekiem pirkti burkāni, būs pilnīgi cita krāsa un labāka garša.
Foto: Uldis Grīnbergs
3. Katru produktu apcep sviestā atsevišķi, arī kartupeļi tiek nedaudz apcepti.
4. Kad viss apcepts, pārlej ūdeni tik, cik biezu vēlas zupu redzēt. Man patīk tāda biezāka. Pielieku buljonkubiņus un vāru, kamēr dārzeņi mīksti. Iesaku pavārīt ilgāk, lai zupa būta tumīgāka.
5. Kamēr zupa vāras sagriežu izvārītās olas. Beigās pielieku piparus, malto papriku, lauru lapu. Beigās tāpēc, ka izcels zupas garšu.
6. Pašās beigās pieliek karoti kausētā siera un svaigi sakapātu ķiploku un sakapātās olas. Nolaužu uz palodzes lociņus, izņemu no saldētavas dilles.
Foto: Uldis Grīnbergs
7. Neatliekamā sastāvdaļa, protams, manas puravmaizes!

Labu apetīti!
Foto: Uldis Grīnbergs
Uz augšu