Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Viltotais zaķis no līdakas

2023. gada 13. marts
Foto: Virtuve diviem
Viltotajam līdakas zaķim ir daudz priekšrocību pret kotletēm: nevajag veidot daudz mazu kotlešu, uzreiz izveido vienu lielu kotleti, cepeškrāsnī iekšā un gaidi, kad gatavs. Superīgs ēdiens brokastu maizītēm. Kotlete ir par mazu tiesu garšīgāka, jo tā tiek apcepta no abām pusēm, lai gan zivs masa abiem ēdieniem tiek gatavota vienāda. Tas jāņem vērā, bet tā atšķirība ir ļoti,ļoti neliela. To jau jūs paši varat pārbaudīt.

Vēl tāda nianse. Kotletes kā arī viltoto zaķi var gatavot gan no upju zivīm, kā arī no jūras zivīm. Atšķirība tikai viena - no upju zivīm ēdiensbūs daudz maigāks, no jūras zivīm tas būs daudz izteiktāks un asāks. Izvēle katra paša ziņā.
Recepte no bloga "Virtuve diviem".
Pagatavošana
120 min
1. Visas filejas samalu/asakas gala rezultātā vispār pat manīt nevar. Maļu ar 3 mm sietiņu vienu reizi. Agrāk liku klāt cūkgaļas speķīti vai cauraudzīti, tagad tikai zivs un superīga garša. Gaļa paliek priekš gaļas kotletēm!
2. Pievieno masai visas norādītās sastāvdaļas (selerijas sakne un sīpols tiek smalki sagriezts) un rūpīgi samaisa. Tad kad viss kārtīgi izmaisīts, visu masu liekam ledusskapī uz pāris stundām.
3. Ieklājam cepampannā cepamo papīru un uz tā uzlejam mazliet augu eļļas. Veidojam viltotā zaķa kukulīti, noziežam to ar augu eļļu un liekam uzsildītā cepeškrāsnī 200 grādos. Cepam apmēram stundu. Ja nepieciešams, uzliekam virsū foliju, lai neapdeg.
Foto: Virtuve diviem
4. Tas ir labāks par jebko!
Foto: Virtuve diviem
5. Labu apetīti!
Foto: Virtuve diviem
Uz augšu