Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Salāti

Mencu aknu salāti

Foto: Uldis Grīnbergs
"Atceros bērnībā bieži ēdām mencu aknas. Tagad salasījos ka Baltijas jūrā ķertās esot kaitīgas. Tā jau varbūt ir. Manējā bundžiņa nākusi no Īslandes. Vēl stigri piekodināts, ka nedrīkstam bieži ēst mencu aknas. Paldies Dievam, pēdējo reizi ēdu pirms 50 gadiem, tāpēc tagad pieēdīšos un nākošo reiz gatavošu pēc 50 gadiem. Ceru nebūs par biežu.
Garšīgo brokastu salātu pagatavošanas laiks 10 min.,tieši tik cik izvārīt olas," teic receptes autors Uldis Grīnbergs.
Pagatavošana
10 min
1. Olas novār cietas, atdzesē un smalki sagriež.
2. Sīpolu sagriež smalkos kubiņos.
3. Sagriež kubiņos mencu aknas un zaļos lociņus.
4. Salātus pārlej ar bundžā palikušo izteiksmīgo eļļu un samaisa. Pārkaisa maltos piparus.
5. Apsmērēju baltmaizes ar plānu kārtiņu sviesta, no abām pusēm un uz sausas pannas apbrūninu. Salātus var ēst no šķīvja vai likt uz maizītes smēriņa vietā. Bērni notiesāja ar gardu muti.

Labu apetīti!
Foto: Uldis Grīnbergs
Uz augšu