Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Uzkodas

Kūpināta speķa smēriņš ar vītinātiem tomātiem un ķiplokiem

Foto: Aina Pitrāne
Jums arī ir tā, ka ledusskapī atrodas tādi ēdieni, kuri sen stāv un netiek apēsti? Tu skaties uz to, it kā gribās, paņem to rokās, patausti, pasmaržo un noliec to atpakaļ?
Manā gadījumā šoreiz tas bija ar kūpinātu speķīti. Ja arī jums ir sen aizmirsies vai nedaudz apnicis speķis, tad tam var dot otro iespēju un pagatavot no tā pikantu smēriņu.

Var izmantot ne tikai kā smēriņu, bet ir garšīgi pievienot sviesta vietā, piemēram, pie kartupeļu biezeņa, ceptiem kartupeļiem, novārītiem makaroniem, utt.
Receptes autore: Aina Pitrāne.
Pagatavošana
10 min
1. Visas sastāvdaļas samaļ vai sablendē līdz viendabīgai masai.
Foto: Aina Pitrāne
2. Pievieno čili pārslas pēc garšas.
3. Labi samaisa, liek trauciņā un atstāj ledusskapī.

Lai labi garšo!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu