Ābolu biezpienmaize

2023. gada 23. februāris
Foto: Kristīne Reihmane
Gabaliņu maigas ābolu biezpienmaizes?
Recepti iesaka "Instagram" recepšu bloga "Ēdam mājās" autore Kristīne Reihmane.
Pagatavošana
60 min
1. Traukā liek biezpienu, samaisa ar cukuru, mannā putraimiem un miziņu no 1/2 citrona. Masu atstāj uzbriest, kamēr sagatavo pārējās sastāvdaļas.
2. Ābolus sagriež šķēlītēs (ar vai bez mizas, kā vēlas), apslaka ar citrona sulu.
3. Olu baltumus liek traukā, pievieno šķipsniņu sāls un uzputo līdz stingrām, gaisīgām putām. Tad uzmanīgi iecilā (2-3 piegājienos) biezpiena masā.
4. Cepamo formu ieziež ar sviestu, izkaisa ar mannā, tad lej iekšā mīklu. Virspusē, līdz pusei iespiežot, kārto ābolu šķēlītes.
5. Olu baltumus liek traukā, pievieno šķipsniņu sāls un uzputo līdz stingrām, gaisīgām putām. Tad uzmanīgi iecilā (2-3 piegājienos) biezpiena masā.
6. Cepamo formu ieziež ar sviestu, izkaisa ar mannā, tad lej iekšā mīklu. Virspusē, līdz pusei iespiežot, kārto ābolu šķēlītes.
7. Cep 180° sakarsētā cepeškrāsnī 25 minūtes. Tad formu izņem no krāsns un virspusi pārlej ar izkausētu sviestu un apkaisa ar mandeļu skaidiņām. Cep vēl 10 minūtes.
8. Kad biezpienmaize izcepusies, to pilnībā atdzesē, sagriež gabaliņos un bauda.

Labu apetīti!
Foto: Kristīne Reihmane
Uz augšu