"Kad uznāk vēlme pēc kaut kā īpaši spēcinoša, šis ēdiens vienmēr palīdz," teic Līga Alika, daloties ar ģimenē iecienītu recepti iz latgaliešu recepšu pūralādes.
Pagatavošana
70 min
1. Kartupeļus nomizo, sagriež pavisam plānās šķēlēs.
3. Ņem cepamo formu, ja grib pavisam autentiski, tad ar speķa ādu ierīvē visu formas iekšpusi - šajā brīdī senču gari no noslēpumainākā ķēķa kakta priekā sit plaukstas.
4. Kārto sacepuma slāņus: kartupeļi, gaļa, sīpoli, atkārto, kamēr beidzas sastāvdaļas.
Foto: Privātais arhīvs
5. Cepamo formu pārklāj ar foliju, cepamo papīru vai vāku un cep 200 grādos 1 stundu.
Foto: Privātais arhīvs
6. Ņemot ārā no formas, nav jāsatraucas, ka kārtas pajūk, šeit svarīgākais ir garša. Pasniedz ar krējumu un dillēm, svaigām vai kaltētām. Veseli ēduši!