1. Reņģes iztīra, kārtīgi izmazgā, ieber sietiņā un apsāla. Lai pastāv kādas 10 min.
2. Skaistas, vai ne!

Foto: Uldis Grīnbergs
3. Bļodā visām pārber miltus un kārtīgi apviļā.

Foto: Uldis Grīnbergs
4. Cep eļļā zeltaini brūnas, tad būs arī gatavas.

Foto: Uldis Grīnbergs
5. Vēl aprakstīšu, kā gatavoju marinādi. Sagriež sīpolus pusapļos, burkānus salmiņos. Liek apcepties.

Foto: Uldis Grīnbergs
6. Pa to laiku smalcinātājā sasmalcina tomātus ar visu mizu.

Foto: Uldis Grīnbergs
7. Kad dārzeņi apcepti, pārlej sasmalcinātos tomātus un pāri palikušo sulu. Pieberu šķipsniņu sāls un kādu ēdamkaroti cukura. Pieber visas garšvielas. Pavāra kādas trīs, četras minūtes. Kad liesma noslēgta, pielej ēdamkaroti rīsa etiķa. Reņģēm liek virsū jau padzisušu.
8. Traukā apakšā paliek tumīgo marinādi. Virsū pirmo kārtu zivtiņu.

Foto: Uldis Grīnbergs
9. Pa virsu atkal marinādi un kārto otru kārtu.

Foto: Uldis Grīnbergs
10. Pēdējai jābūt marinādei. Atstāj pa nakti ledusskapī un brokastīs mielojamies.
Labu apetīti!

Foto: Uldis Grīnbergs