Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Uzkodas

Ceptas reņģes dārzeņu marinādē

Foto: Uldis Grīnbergs
Receptes autors Uldis Grīnbergs norāda, ka gatavošanu jāsāk no marinādes gatavošanas, zivis cep pēc tam. Pagatavošanas laikā ņemts vērā laiks zivs un marinādes atdzišanai, kā arī pašam marinēšanās procesam. "Atkal pienācis laiks, kad parādās reņģes un laiks pamieloties. Izrādās mani jaunākie bērni nekad tādas nav ēduši, bet vispār mūsu ģimene ir kārtīgi zivjēdāji. Mana recepte daudz neatšķiras no visām pārējām, vienīgi mērci gatavoju savādāk, kā citi," teic Uldis.
Pagatavošana
720 min
1. Reņģes iztīra, kārtīgi izmazgā, ieber sietiņā un apsāla. Lai pastāv kādas 10 min.
2. Skaistas, vai ne!
Foto: Uldis Grīnbergs
3. Bļodā visām pārber miltus un kārtīgi apviļā.
Foto: Uldis Grīnbergs
4. Cep eļļā zeltaini brūnas, tad būs arī gatavas.
Foto: Uldis Grīnbergs
5. Vēl aprakstīšu, kā gatavoju marinādi. Sagriež sīpolus pusapļos, burkānus salmiņos. Liek apcepties.
Foto: Uldis Grīnbergs
6. Pa to laiku smalcinātājā sasmalcina tomātus ar visu mizu.
Foto: Uldis Grīnbergs
7. Kad dārzeņi apcepti, pārlej sasmalcinātos tomātus un pāri palikušo sulu. Pieberu šķipsniņu sāls un kādu ēdamkaroti cukura. Pieber visas garšvielas. Pavāra kādas trīs, četras minūtes. Kad liesma noslēgta, pielej ēdamkaroti rīsa etiķa. Reņģēm liek virsū jau padzisušu.
8. Traukā apakšā paliek tumīgo marinādi. Virsū pirmo kārtu zivtiņu.
Foto: Uldis Grīnbergs
9. Pa virsu atkal marinādi un kārto otru kārtu.
Foto: Uldis Grīnbergs
10. Pēdējai jābūt marinādei. Atstāj pa nakti ledusskapī un brokastīs mielojamies.

Labu apetīti!
Foto: Uldis Grīnbergs
Uz augšu