Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Brokastis

Čangaļu sirņiki

Foto: Privātais arhīvs
"Pieceļas no rīta ap 5:00, aiziet izslauc melnraibo Gauju, uztaisa biezpienu, un nākamajā dienā cep biezpiena plācenīšus jeb "platajā galā" sauktus par sirņikiem. Man bija ap 30 "gaujām", katrai, protams, ir savs vārdiņš, krāsa un raksturs," ar humora devu raksta Līga Alika, daloties ar ģimenē iecienītu biezpiena plācenīšu recepti.

No norādītā produktu daudzuma sanāk aptuveni 24 biezpiena plācenīši.
Pagatavošana
30 min
1. Biezpienu sadrupina, visas sastāvdaļas sajauc. Var likt vairāk miltu, bet - jo labāks cepējs, jo mazāk miltu vajag, un visas labas lietas ir mazliet lipīgas. To ar laiku var saprast, cik daudz miltu vajag.
Foto: Privātais arhīvs
2. Ņem saujas lieluma bumbiņu, saveļ un saplacina, tā turpinot, līdz visi sirņiki saformēti.
Foto: Privātais arhīvs
3. Cep pannā uzkarsētā eļļā mazā karstumā bez vāka, lai vidus kārtīgi izcepas.
4. Mājas biezpiena procents noteikti ir vairāk par veikala 9%, tāpēc sirņikus ēd ar saldu zemeņu ievārījumu vai 25% krējumu, lai "nostiprinātu rezultātus". Veseli ēduši!
Foto: Privātais arhīvs
Uz augšu