Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Polārmaize

Foto: Aina Pitrāne
"No šīm sastāvdaļām sanāk apmēram 5-7 polārmaizes. Atkarīgs no tā, cik biezas un kāda diametra vēlas.
Var gatavot dubultporciju un pēc tam šo maizi sasaldēt," iesaka receptes autore Aina Pitrāne.
Pagatavošana
60 min
1. Sagatavo produktus.
Foto: Aina Pitrāne
2. Pie siltā ūdens pievieno raugu un izmaisa. Pēc tam pievieno 1 ēdamkaroti miltus no tiem 250 gramiem. Visu labi izmaisīt un ļaut raugam kādas 5 minūtes iedarboties.
Foto: Aina Pitrāne
3. Krējumam pievieno cukuru un izmaisa, lai izkūst.
Foto: Aina Pitrāne
4. Pie miltiem pievieno sāli un sajauc kopā.
Foto: Aina Pitrāne
5. Tad pielej klāt raugu un pievieno krējumu ar cukuru. Visu labi apvieno un mīca mīklu, kamēr tā kļūst viendabīga, mīksta un elastīga.
Foto: Aina Pitrāne
6. Neļaujot mīklai atpūsties uzreiz izrullē tik plānu, cik vēlas biezas polārmaizes. Apmēram 3-5 mm. Apsedz ar dvielīti un ļauj kādas 3 minūtes atpūsties.
Foto: Aina Pitrāne
7. Pēc tam izgriež vēlama diametra aplīšus. Var arī kvadrātiņus. Ar dakšiņu sadurstīt un atkal zem dvielīša atstāt atpūsties uz kādām 30 minūtēm.
Foto: Aina Pitrāne
8. Uzkarsē sausu pannu uz lielās liesmas, pēc tam samazina to līdz minimumam un liek virsū cepties polārmaizes. Cep apmēram dažas minūtes no katras puses.
Foto: Aina Pitrāne
9. ai labi garšo!
Foto: Aina Pitrāne