Siera mērces ir gardas, tur šaubu nav. Bet ja gribas kādu jaunu garšu vai papildus smeķi, tad kūpināts siers ir īstā izvēle.
Receptes autore: Aina Pitrāne
Pagatavošana
40 min
1. Sagriež vistu un šampinjonus. Ķiploku izspiež, burkānu un sieru sarīvē uz rupjās rīves. Zaļumus smalki sagriež.
Foto: Aina Pitrāne
2. Uzkarsētai pannai pievieno eļļu, sviestu, sarīvētu burkānu un ķiploku. Nedaudz apcep un tad pievieno klāt sagrieztus šampinjonus. Kad šampinjoni ir gatavi, pievieno vistu, sāli, piparus, citas garšvielas un turpina cept līdz gatavībai, ik pa laikam apmaisot.
Foto: Aina Pitrāne
3. Pēc tam pievieno kafijas vai saldo krējumu un apmaisa. Kad mērce sāk burbuļot, samazina liesmu, pievieno kūpināto Dzintara sieru un visu laiku maisa, kamēr siers izkūst (apmēram 2 minūtes).
Foto: Aina Pitrāne
4. Pašās beigās pievieno zaļumus un mērce ir gatava.