Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Karpa ar ābolu pildījumu cepeškrāsnī

Foto: Iveta Rutkovska
"Tuvojas svētku sezona, kad daudzās mājās ceļ galdā karpu. Dalos ar vienu no daudzām mūsmāju karpas receptēm," stāsta receptes un foto autore Iveta Rutkovska.
Pagatavošana
120 min
1. Sagatavoju zivi. Veidoju 3-4 iegriezumus no muguras uz leju no abām pusēm. Ierīvēju zivi ar sāli un garšvielām, arī iegriezumus un iekšpusi. Atstāj uz 20 min ievilkties.
2. Sajaucu citrona sulu ar olīveļļu un rīvētu ķiploku. Atkal ierīvēju visu zivi un atstāju vēl uz stundu iemarinēties.
Sagriezu pildījumam ābolus šķēlītēs, sajaucu ar 2 ēdamkarotēm ābolu-cidoniju ievārījuma.
Kartupelīšus nomazgāju. Pārgriezu uz pusēm. Nemizoju! Cepu ar visu mizu! Bļodā sajaucu ar eļļu, garšvielām.
Foto: Iveta Rutkovska
3. Uzkarsēju cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
4. Sapildīju zivi ar āboliem. Liku uz pannas, apkārt kartupelīšus.
Foto: Iveta Rutkovska
5. Uz zivs kārtoju sīpolu "zvīņas", uz katras liku pa piciņai majonēzes.
Foto: Iveta Rutkovska
6. Pārkaisīju ar rīvētu sieru.
Foto: Iveta Rutkovska
7. Cepu aptuveni 30 minūtes. Jāskatās kartupeļi. Ja mīksti, zivs arī būs gatava. Arī pēc siera garoziņas var skatīties.
Klāt iederas kādi salāti.
Labu apetīti! 😊
Foto: Iveta Rutkovska
Uz augšu