Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Ledusskapī raudzēta rauga mīkla un divu veidu pīrādziņi

Foto: Aina Pitrāne
"Katrs meklē savu ideālās rauga mīklas recepti. Nekad nebūs viena recepte visiem ideāla. Arī es esmu meklējumos, bet pagaidām apstājos pie šīs receptes," teic receptes un foto autore Aina Pitrāne
Pagatavošana
160 min
1. Vienu trešdaļu piena nedaudz uzsilda, lai ir silts. Pievienojam raugu un ļaujam tam kādas 10 - 15 min pastāvēt.
2. Pa to laiku izsijā miltus, pievieno atlikušo pienu, ūdeni un eļļu.
3. Tad pievieno rauga un piena maisījumu.
4. Beigās pievieno cukuru un sāli, labi izmīca mīklu. Kamēr kļūst gluda un spīdīga. Mīcīšanas procesā nepievienot miltus. Labāk rokas nedaudz iesmērēt ar eļļu.
5. Tīru trauku iesmērē ar eļļu, tajā liek mīklu, apsedz ar pārtikas plēvi. Liek ledusskapī uz 1 - 2 stundām.
6. Izņemam no ledusskapja un tad izpaužamies gatavojam no tās visu kas mums kārojas.
Foto: Aina Pitrāne
7. Es pagatavoju speķa pīrādziņus.
Sākumā apcepu sīpolus, pievienoju tos un maltos piparus kūpinātai pīrādziņu gaļai.
Foto: Aina Pitrāne
8. Kā arī pīrādziņus ar štovētiem kāpostiem un karamelizētiem sīpoliem.
Foto: Aina Pitrāne
9. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180° apmēram 18 min. Pirms tam katru pīrādziņu apsmērē ar olu. Lai labi garšo!
Foto: Aina Pitrāne