Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Mīkstās šokolādes piparkūkas

Foto: Aina Pitrāne
Piparkūkas var būt dažādas. Tām nav obligāti jābūt plānām un kraukšķīgām. Arī mīkstās piparkūkas ir ļoti gardas. Kārumnieki nenoslinko un ietērpj tās arī šokolādes glazūrā.
Receptes un foto autore: Aina Pitrāne
Pagatavošana
60 min
1. 70 g miltu sajauc kopā ar visu cukuru.
2. Uzsilda līdz 70°-80° pienu un lej klāt pie miltiem un cukura. Visu kārtīgi izmaisa līdz viendabīgai masai. Atstāj masu atdzist līdz istabas temperatūrai.
3. Masai pievieno šķipsniņu sāls un eļļu. Kārtīgi izmaisa.
4. Pēc tam pievieno kakao un piparkūku garšvielas. Atkal kārtīgi izmaisa.
5. Pievieno cepamo pulveri un atkal izmaisa.
6. Kā pēdējo pievieno atlikušos miltus un labi izmaisa mīklu. Mīkla sanāk ļoti ķēpīga, vijīga. Tādai jābūt.
7. Nedaudz rokas iesmērē ar eļļu un sāk veidot piparkūkas. Veido nelielas bumbiņas, tad nedaudz saplacina.
Foto: Aina Pitrāne
8. Liek cepties iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180° uz 15-20 min. Atkarīgs no tā, cik lielas piparkūkas veido.
9. Atdzesē piparkūkas un pārlej pāri šokolādes glazūru (šokolādi izkausē ūdens peldē, pievieno eļļu un izmaisa). Lai labi garšo!
Foto: Aina Pitrāne