Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Štovēti kāposti Ulda gaumē

Foto: Uldis Grīnbergs
"Jā, tagad tādi traki laiki pienākuši. Daudziem no mums bērni, mazbērni dzīvo ārzemēs. Kas viņiem pietrūkst tur tālumā- mājas kūpināts cauraudzis un skābi kāposti. Iveta no sava tirdziņa atveda divus trīslitrīgos spaiņus ar kāpostiem. Vieni salātiem, bet otru izdomāju noštovēt, pārsteigumam, jo zinu,ka manis gatavotie vienmēr viņiem garšojuši. Iedomājieties to skatu, kad atvērs paku un siekala līdz zemei," raksta receptes autors Uldis Grīnbergs.
Pagatavošana
200 min
1. Lieku katlā kāpostus, pierīvēju pāris svaigus burkānus garšai un krāsai, piegriežu palielu sīpolu kubiņos, pāris lauru lapas, kādu smaržīgo piparu, krietnu devu ķimeņu.
2. Kāpostiem jābūt trekniem, tāpēc nost ar diētām un piegriežu kubiņos svaigu speķi, bez liesuma.
3. Pārleju ūdeni un lai burbuļo, kādas pāris stundas. Sanāca ļoti gardi. Bildei gribēju atrast kādu speķa gabaliņu, bet gandrīz visi izkusuši, kā pavasarī sniega vīri.
Foto: Uldis Grīnbergs
Uz augšu