Glāzē ūdens izvāra dzērvenes, izspiež caur sietiņu, sulai pielej klāt 2 glāzes ūdens un cukuru, liek vārīt. Vārošā ieber mannu, uzvāra un uzbriedina. Atdzesē apmēram līdz 25-30 C un puto, līdz tas palielinās daudzumā un paliek gaisīgs. Pasniedz ar pienu.
Sastāvdaļas
1 glāze dzērveņu
1 glāze ūdens
15 g mannas
Cukurs pēc garšas
-->
Pagatavošana
50 min.50 min.
Glāzē ūdens izvāra dzērvenes, izspiež caur sietiņu, sulai pielej klāt 2 glāzes ūdens un cukuru, liek vārīt. Vārošā ieber mannu, uzvāra un uzbriedina. Atdzesē apmēram līdz 25-30 C un puto, līdz tas palielinās daudzumā un paliek gaisīgs. Pasniedz ar pienu.
Komentāri
autors :P2012. gada 17. oktobris 23:04
ja atcerētos savu paroli un zinātu kā var izlabot radušos kļūdu droši vien to izdarītu, ņemot vērā, ka visu lieku uz aci, tad jasaka, ka pievienoju 4-5 ēdamkarotes mannas.
muļķīts2012. gada 16. oktobris 21:13
man skolā mācija, ka ēd. karotē var ietilpināt līdz 20g, tagad esmu pieaudzis un varu precizēt - 1 ēdkarote ir 15g manna, jo tilpumblīvums ir mazāks, kā teiksim, miltiem. Tātad 1 ēdamkarote uz 1,6 glāzēm šķidruma... ai beigšū filozofēt, te kāds ir centies atcerēties vecmammas recepti, bet atcerējies servīzi ko sasitis. Galīgi garām.
P.S. uz cik personām tas būtu? septiņiem rūķīšiem?
gunta2012. gada 12. oktobris 18:05
piekrītu lindai, man arī liekas ka kaut kas nav tā. man arī nesanāca uzputot.
Pievienot komentāru
Jaunumi
No kā sastāv slavenais Rīgas burgers un vai tā radītājs pats spēj to apēst?
Vai latviešu puisim ir pa spēkam apēst 2,5 kg smagu burgeri? Izrādās, ir!
Iepriecini ķirbi - pagatavo to! Saulainā ķirbju recepšu izlase
Šī vietne izmanto sīkdatnes (cookies angļu val.), lai analizētu mūsu datplūsmu, uzlabotu satura kvalitāti, pielāgotu saturu lietotāju vajadzībām un optimizētu tās darbību. Sīkdatnes mūsu vietā un tikai atbilstoši norādītajiem mērķiem var pārvaldīt arī mūsu sadarbības partneri (trešās personas – datu apstrādātāji (operatori), piemēram, Google Analytics)
Sīkāk par sīkdatnēm un to dzēšanu lasi šeit
>
Komentāri