Sākums > Receptes > Deserti

Ābolu - auzu pārslu krēms ar ķīseli

2022. gada 28. oktobris
Foto: Publicitātes
Gaisīgs un gards rudens deserts.🍎🍧
Recepti iesaka "Instagram" recepšu bloga "Ēdam mājās" autore Kristīne Reihmane.
Pagatavošana
45 min
1. Pagatavo ķīseli. Katliņā lej sīrupu (ievārījumu vai svaigas/saldētas ogas), pievieno ūdeni, karsē, līdz sāk vārīties. Kartupeļu cieti sajauc ar nelielu ūdens daudzumu, lēnā strūklā lej klāt ogu masai, maisot vāra līdz pirmajam burbulim, ņem nost un atstāj atdzist.
2. Gatavo krēmu. Ābolus nomizo, sagriež nelielos gabaliņos, liek katliņā, pievieno 1/2 citrona sulu un miziņu, ēdamkaroti cukura un nedaudz ūdens (~80-90ml), liek uz lēnas uguns un sautē aptuveni 20 minūtes, ik pa brīdim apmaisot, līdz daļa ābolu izšķīdusi, daļa ir vēl mīkstos gabaliņos. Atstāj atdzist.
3. Pannā izkausē sviestu, pievieno 30g cukura, maisot karsē, līdz cukurs gandrīz izkusis. Pievieno auzu pārslas, samaisa un apcep auzu pārslas zeltaini brūnas. Atstāj pilnībā atdzist.
4. Traukā sakuļ saldo krējumu ar 50g cukura. Tad pievieno atdzisušo ābolu un auzu pārslu (nedaudz atliek malā dekorēšanai) masas, visu viegli samaisa. Liek ledusskapī uz 30 minūtēm nedaudz savilkties.
5. Kad krēms ievilcies, deserta traukos lej ķīseli, liek krēmu, virspusē uzber apgrauzdētās auzu pārslas. Pasniedz un bauda. Labu apetīti!
Uz augšu