Ja gribas kāpostu tīteņus, bet ļoti nepatīk noņemšanās ar kāpostu lapu vārīšanu un tīšanas process, tad ir alternatīva - viltotie tīteņi. Receptes autore šo versiju gatavojusi bez rīsiem - jā, var arī tā.
Receptes un foto autore: Aina Pitrāne
Pagatavošana
80 min
1. Sarīvē burkānu, sagriež smalki kāpostu un sīpolu. Ķiploku izspiež.
2. Liek uzkarsētā pannā ar eļļu nedaudz apcepties sīpolu un ķiploku, tad pievieno klāt burkānu, kāpostu un turpina cept. Kad gandrīz ir gatavs, pievieno tomātu pastu un turpina cept līdz gatavībai.
Foto: Publicitātes
3. Pie maltās gaļas pievieno olu, sāli, piparus, garšvielas un ceptus dārzeņus. Visu labi izmaisa un veido nelielas kotletītes. Kārto tos cepamtraukā.
(Ja tomātu pasta ir diezgan skāba, tad skābuma regulēšanai pie mērces var pielikt nedaudz cukura. Attēlā redzamajai pastai, cukurs neprasās.)
Foto: Publicitātes
4. Pagatavo mērci. Pie aukstā ūdens pievieno miltus un labi izmaisa, lai nav kunkuļi. Pēc tam pievieno krējumu, tomātu pastu, sāli, piparus un čili pārslas.
5. Mērci pārlej pāri viltotiem tīteņiem un liek cepties iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 200°.