Smashburger

2022. gada 13. oktobris
Foto: Publicitātes
Šis ir ātrākais burgers, kādu es gatavoju. Gaļa cepas zibenīgi, jo kotlete ir ļoti plāna. Cepot tā ar lāpstiņu jāspiež pie pannas. Var uzlikt slogu, lai būtu vieglāk. Nav jācenšas izveidot skaistu kotleti – tās būtība ir tieši tajā, ka tā ir neglīta un ļoti plakana.
Recepte no gaidāmās Roja Puķes pavārgrāmatas "Piparēdiens 2. #pavienkāršo" . Šī pavārgrāmata ir domāta tiem, kas nevēlas pavadīt virtuvē pārāk daudz laika. Viņa koncepcija ir vienkārša: ātri, ērti, garšīgi! Izdevumu varēs meklēt Latvijas lielākajās grāmatnīcās jau oktobra otrajā pusē.
Pagatavošana
30 min
1. Sīpolus sagriež plānās ripiņās. Pannā uzkarsē 1 ēd. k. eļļas, apcep tajā sīpolus, līdz tie ir caurspīdīgi. Pievieno sāli, cukuru, svaigi maltus piparus, cep vēl 5 min. Tad pievieno barbekjū mērci, sautē 10–15 min.
2. Maltai gaļai pievieno garšvielas, pēc garšas arī sāli un svaigi maltus piparus, samaisa. No šīs gaļas izveido astoņas bumbiņas.
3. Uzkarsē pannu. Uz karstas pannas liek gaļas bumbiņas un ar lāpstiņu kārtīgi piespiež, lai sanāk apm. ½ cm bieza kotlete. Cep 1 min. Tad apgriež, uzliek pa siera šķēlei, cep 15 sekundes. Uzliek vienu kotleti virsū otrai un izņem no pannas.
4. Maizītes sagriež uz pusēm un apgrauzdē.
5. Liek kopā burgeru. Uz apakšējās maizītes liek kotletes, pa virsu karamelizētus sīpolus un apsedz ar augšējo maizītes daļu.
6. Pasniedz uzreiz ar frī kartupeļiem un mērci. Labu apetīti!
Foto: Publicitātes
7.
Foto: Receptes.lv
Uz augšu