Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Konservējumi

Kreftīgie salāti ziemai "Kārais mednieks"

Foto: Publicitātes
Pārbaudītu kreftīgu mednieku salātu recepti iesaka Evita Celmiņa. "No šī produktu daudzuma man sanāca 12 x 0.7l burciņas un vēl ķulpīts', ko mājas vīrieši uz izķeršan' uzlika uz sviestmaizes brokastīs. Prasīja, kad varēšot pirmo burciņu attaisīt."

Pagatavošana
60 min
1. Kabačus, papriku un selerijas sakni sagriež salmiņos. Nemizotus gurķus sagriež pusšķēlēs (Evita šim nolūkam izmanto robaino "frī" nazi).
Foto: Publicitātes
2. Sagatavotos dārzeņus liek bļodā vai citā aizvākojamā traukā, pievieno pārējās sastāvdaļas, samaisa, pārklāj trauku ar vāku vai pārtikas plēvi un uz nakti liek ledusskapī atsuloties.
Foto: Publicitātes
3. Nākamajā dienā liek masu katlā un karsē, līdz masa "uzmet burbuli". Ilgāk nevāra!
4. Karstu masu liek tīrās burkās, piespiežot, lai šķidrums pārsedz dārzeņus.
5. Burkas izkarsē (0.5l burkas - 7 minūtes, 0.7l burkas - 10 minūtes) un aizskrūvē ar vāciņiem. Labu apetīti!
Foto: Publicitātes