"Kas gan vienkārša latvieša sirdij var būt mīļāks un tuvāks par kartupeli," teic pavārmākslas lietpratēja Alise Krūmiņa, daloties ar pārbaudītu kartupeļu-bekona-siera mafinu recepti no sava "Instagram" konta krājumiem.
Pagatavošana
90 min
1. Kartupeļus nomizo, sagriež gabalos, liek katlā, pārlej ar ūdeni, pievieno šķipsnu sāls un vāra, līdz tie ir mīksti. Tad ūdeni nolej, kartupeļus sastampā.
2. Bekonu sakapā. Sīpolu nomizo un sakapā. Bekonu un sīpolu pannā apcep, līdz sīpols ir caurspīdīgs un bekons - kraukšķīgs.
4. Atsevišķā bļodiņā liek krējumu, sieru, sāli, Kajenas piparus, čili un kapātos lociņus. Visu samaisa, pievieno kartupeļu masai un abas masas sajauc kopā.
5. Masu liek mafinu formiņās, bet nesablīvējot, lai tā paliek irdena.
6. Cep iepriekš līdz 180 grādiem sakarsētā krāsnī 40-50 minūtes, līdz mafini ir ieguvuši zeltainu iedegumu. Labu apetīti!