1. Kartupeļus nomizo, sagriež gabalos, liek katlā, pārlej ar ūdeni, pievieno šķipsnu sāls un vāra, līdz tie ir mīksti. Tad ūdeni nolej, kartupeļus sastampā.
2. Bekonu sakapā. Sīpolu nomizo un sakapā. Bekonu un sīpolu pannā apcep, līdz sīpols ir caurspīdīgs un bekons - kraukšķīgs.
3. Pannas saturu pievieno sastampātajiem kartupeļiem, cenšoties taukus atstāt pannā.
4. Atsevišķā bļodiņā liek krējumu, sieru, sāli, Kajenas piparus, čili un kapātos lociņus. Visu samaisa, pievieno kartupeļu masai un abas masas sajauc kopā.
5. Masu liek mafinu formiņās, bet nesablīvējot, lai tā paliek irdena.
6. Cep iepriekš līdz 180 grādiem sakarsētā krāsnī 40-50 minūtes, līdz mafini ir ieguvuši zeltainu iedegumu. Labu apetīti!

Foto: Publicitātes