"Mūsmājās sulu caur sietu nekāš - tā iet pudelēs un burkās ar visām sēklām un mizām," teic Kristīne Maka, piedāvājot pārbaudītu gardas tomātu sulas recepti.
Pagatavošana
40 min
1. Izgriež tomātiem kātiņu vietas. Saliek katlā un saspaida ar rokām, lai iztek sula sākumam. Karsējot, pārējie sulā pārvērtīsies paši, - arī lielie.
2. Pēc laika, kad tomātu masa uzvārās, nogriež mazāku uguni. Lai sula nepārvērstos biezenī, uz katla noteikti jāliek vāks.
3. Ik pēc brīža katla saturu apmaisa, lai kāds tomāts nepielip pie katla dibena. Kamēr tomāti vārās, var pielikt kādu ķiploku, kātu seleriju, pētersīli vai čili - tas padarīs sulu pikantāku.
4. Kad sula pavārījusies, sablenderē no sirds viendbīgā masā.
5. Piešauj uz 2 litriem masas 1 ēdamkaroti sāls un tikpat cukura. Pievieno kādu lauru lapu un melnos piparus. "Es lieku arī timiāna zariņus. Šos gan neblendē, tāpēc tos liek klāt pašās beigās," - komentē Kristīne.
6. Kā zināt,ka sula gatava? Kad putas ir tādā pašā krāsā, kā sula. Tad to pilda izkarsētās burkās vai stiprā alkohola pudelēs, ja var dabūt tādas.