Sākums > Receptes > Konservējumi

Vienkāršā kabaču mērce ar tomātu pastu ziemai

2022. gada 22. augusts
Foto: Publicitātes
Vienkāršu un pārbaudītu kabaču mērces recepti ziemas krājumiem iesaka Anita Keiša. Ja tu etiķa esences vietā konservēšanai izmanto etiķi, lai aprēķinātu vajadzīgo daudzumu, izmanto šo ērto špikeri
Pagatavošana
60 min
1. Kabaču kubiņus un kapāto čili piparu ber katlā, pievieno 1/2 glāzi ūdens un sautē, līdz tie ir mīksti.
2. Pievieno tomātu pastu, ūdeni, sali, cukuru un garšaugus/garšvielas pēc izvēles. Apmaisa, sablendē viendabīgā masā un turpina karsēt.
3. No brīža, kad masa sāk burbuļot, vāra 20 minūtes. Pievieno etiķa esenci un vāra vēl 5 minūtes.
4. Lej karstu mērci tīrās burkās, aizvāko ar vāciņiem, apgriež ar vākiem uz leju, sasedz un atdzesē.
Foto: Publicitātes
Uz augšu