Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Persiku - aveņu kokosriekstu torte kaloriju skaitītājiem

2022. gada 15. augusts
Foto: Publicitātes
"Vasarā tā vien prasās deserti, kuros ir daudz augļu, ogu. Garda tortīte ar maigu persiku, aveņu un kokosriekstu garšu. Un, jā - ar pilnīgi neticamu uzturvērtību! Tikai 112 kilokalorijas uz 100 gramiem," teic receptes autore - fitnesa trenere, sertificēta uztura konsultante un mājas lapas "Diētas ABC" autore Ineta Rijniece.

Sastāvdaļas norādītas 18 cm diametra kūkas veidnei.

Uzturvērtība visai porcijai (neto 2000 g /bez dekoriem) OB = 132 g, OH = 227,3 g, T = 86,3 g, Kcal = 2239
Uzturvērtība 100 g
OB = 6,6 g
OH = 11,3 g
T = 4,3 g
Kcal = 112
Pagatavošana
120 min
1. Biskvītu pagatavošana. Sajauc vienā traukā visas sausās sastāvdaļas.Olu baltumus saputo stingrās putās. Saputotajos olu baltumos pa trīs reizēm, pakāpeniski iesijājot uzmanīgi iemaisa sausās sastāvdaļas.
2. Mīklu lej formā un liek iepriekš, līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškkrāsnī (augša-apakša, bez konvekcijas) un cep ~ 25 minūtes. Biskvītu atdzesē. Nogriež tam “cepurīti”. Un pārgriež uz pusēm.
3. Krēma gatavošana. Sajauc visas krēma sastāvdaļas un liek uz plīts. Nepārtraukti maisot to karsē, kamēr masa sabiezē. Noliek malā atdzist – pārklājot ar pārtikas plēvi tā, lai tā saskaras ar krēma virsmu.
4. Persiku džema gatavošana (to var sagatavot jau iepriekšējā dienā). Katliņā liek sagrieztus gabaliņos persikus un ūdeni (~ 100 g) un vāra, kamēr to paliek mīksti. Pievieno ar 50 gramiem ūdens sajauktu kukurūzas cieti. Maisot to karsē, kamēr persiku masa sabiezē. Noliek atdzist.
5. Formē torti. Pirms tortes salikšanas aukstā pienā uzbriedina želatīnu un atstāj uzbriest. Pēc tam izšķīdina to karstā ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī (ar impulsiem: pa 20 sek) un pievieno iepriekš sagatavotajam vārītajam piena kokoskrēmam: visu samaisa. Un noliek malā, lai tas nedaudz atdziest un sāk biezēt
6. Metāla konditorejas riņķim (to izvek ~ par 1 cm lielāku diametrā par izcepto biskvītu) apakšu – apvelk ar folliju ( vismaz 2 kārtās ) un uzloka tā maliņas uz augšu. Drošībai nostiprina ar skoču. Pa iekšpusi liek un sastiprina acetāta plāksni.
7. Konstrukciju liek uz pamatnes, kur liks torti: liek vienu no biskvītiem uz pamatnes un piesūcina ar 50 g saldinātā piena. Pa virsu biskvītam liek persiku “džemu”. Izlīdzina.
8. Pa virsu, uzklāj 1/2 no kokoskrēma, lai notek arī pa malām. Virsū liek otru biskvītu, piesūcina ar pienu un uzklāj nedaudz krēma. Krēmā iespiež svaigas avenes un pa virsu pārklāj atlikušo krēmu.
9. Torti pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī sastingt.
No rīta dekorē pēc patikas. Veseli ēduši!
Foto: Publicitātes
Uz augšu