Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Visparastākie kāpostu tīteņi

2022. gada 11. augusts
Foto: Publicitātes
"Tagad ar jaunajiem kāpostiem vispār viegli. Ņemam kāpostu, lielu, kas ielīdīs jūsu pašu lielākajā katlā, ne lielāku," aicina receptes un foto autors Džī Maple.
Pagatavošana
150 min
1. Lielajā katlā vārās ūdens...kāposta kacenā ar gaļas āmuru iedzenu dakšu. Apkārt kacenam ar labu nazi iegriežot atdalu kāposta lapas no kacena. Lieku, ņemot aiz dakšas kāpostu katlā, un pēc lapu kārtas secības tās pamazām atdalu. Verdošā ūdenī tās palikušas lokanas un pakļāvīgas.
2. Novāru rīsus. Man bija pusglāze, ja paciņās - puse no tās.
3. Samaisu ar malto gaļu, garšvielām kādas pašam tīk.
Foto: Receptes.lv
4. Lapu biezāko, vidējo daļu, kas parasti neizsutinās, nevis izgriežu, bet izklapēju ar gaļas āmuru.
Satinu tīteņus. Galvenais, pēdējā kāposta daļa apakšā. Ja sanāk sānos... ir iespēja variēt, saspaidīt ar apakšu pret galdu, lai būtu apakšā.
Foto: Publicitātes
5. Mērce - sagriežu sīpolus, sarīvēju burkānus, visu apcepu dziļajā pannā, kāds buljona kubs, sāls, pipari, un pievienoju 5 ē.k. tomātu pastu. Vēl apcepu, kāds litrs ūdens un saldais krējums. Galvenais, lai mērce garda pati par sevi.
Foto: Publicitātes
6. Tīteņus apcepu uz pannas. Liekot ar tinuma apakšu uz leju. Ar divām pannas lāpstiņām tos apgriežu, lai izvairītos no attīšanās.
Foto: Publicitātes
7. Tad lielajā katlā ieleju pēc iespējas vairāk pagatavotas mērces biezumus (ja nu piedeg), kārtoju 6 tīteņus, tad atkal mērci un 6 tīteņus, mērci. Tīteņus mērcei jānosedz. Lieku katlam vāku, un uz 1,20 h sutinu uz pašas minimālākās uguns.
8. Parasti, ja gatavoju mazāk - lieku cepeškrāsnī, traukā, ar foliju pa virsu. Šoreiz neielīda traukā.
Tālāk, ēdam, ar krējumiņu + mērci.

Labu apetīti!
Foto: Publicitātes
Uz augšu