Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Ceptu kabaču kārtojums ar marinētiem sīpoliem un ķiploku mērci

2022. gada 8. augusts
Foto: Publicitātes
Šis gardais kārtojums ir īstena kabaču sezonas delikatese. Labāk gatavo lielākā traukā, jo praksē ir pārbaudīts, ka tas apēdas ļoti ātri.
Pagatavošana
50 min
1. Sakarsē krāsni līdz 220 grādiem grila režīmā. Devīgi pārslaka plāti ar eļļu, saliek virsū kabaču ripas, tad apgriež otrādi, lai abas puses būtu pārklātas ar eļļu.
Foto: Publicitātes
2. Pārkaisa ar sāli, liek krāsnī cepties uz 15-20 minūtēm, līdz ripas klūst viegli zeltainas. (Ja vēlas, kabaču ripas var apcept arī pannā).
Foto: Publicitātes
3. Pa to laiku liek caurdurī sīpolu pusgredzenus, lai atbrīvotu no sīvuma un piešķirtu kraukšķīgumu, noplaucē ar elektriskajā tējkannā uzvārītu verdošu ūdeni. Uzreiz pēc tam kārtīgi noskalo aukstā ūdenī, ar roku apmaisot. Nokrata lieko ūdeni, ber sīpolus bļodā, pievieno cukuru, etiķi, šķipsnu sāls un apmaisa.
Foto: Publicitātes
4. Izvēlētā trauka apakšu "sarūto" ar krējumu un majonēzi, virsū liek kārtu kabaču ripu.
Foto: Publicitātes
5. Tad liek ķiplokus, zaļumus un marinēto sīpolu kārtu.
Foto: Publicitātes
6. Visu pārslaka ar majonēzi un krējumu, atkal liek norādītajā secībā kabačus, ķiplokus, zaļumus, sīpolus, līdz trauks pilns vai izbeigušās sastāvdaļas. Beidzamo kabaču kārtu pārslaka ar majonēzi, krējumu, pārkaisa ar zaļumiem.
7. Kārtojums ir garšīgs jau uzreiz pēc pagatavošanas, bet vēl izcilāks tas kļūs, ja ieliksi to ledusskapī uz pāris stundām, ļaujot visām garšām "saprecēties".

Labu apetīti!
Foto: Publicitātes
Uz augšu