Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Kāposti gruzīņu gaumē

FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Kāposts kā galvenā zvaigzne, bet burkāni, bietes, ķiploks kā pavadošā svīta un viss kopā gardi iemarinēts. Izmēģini!
Receptes un foto autore: Aina Pitrāne
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 kāpostgalva
  • 1 biete
  • 1 burkāns
  • 7-8 daiviņa/s ķiploka
  • 1 čili pipars vai pārslas pēc garšas
  • Marinādei:
  • 1 l ūdens
  • 200 g etiķa 9%
  • 2 ēd. k. rupjā sāls
  • 110 g cukura
  • 3-4 smaržīgie pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

720 min.
  1. Kāposta lapas sagriež lielos gabalos, burkānu sarīvē uz rupjas rīves, bieti sagriež vai sarīvē tievās šķēlītēs, izspiež ķiploku un sagriež smalki čili piparu.
    Kāposta lapas sagriež lielos gabalos, burkānu sarīvē uz rupj...

    FOTO: Publicitātes

  2. Visas sastāvdaļas apvieno, labi izmaisa un saliek burkās vai kādā citā traukā.
    Visas sastāvdaļas apvieno, labi izmaisa un saliek burkās vai...

    FOTO: Publicitātes

  3. Pagatavo marinādi. Katliņā lej ūdeni, pievieno sāli, cukuru, smaržīgos piparus un uzvāra. Vāra kādu 1 minūti un noņem no uguns. Pievieno etiķi, labi izmaisa un karsto marinādi pārlej pāri kāpostiem. Aizvāko un jau nākamajā dienā var baudīt kāpostus gruzīņu gaumē.
    Pagatavo marinādi. Katliņā lej ūdeni, pievieno sāli, cukuru,...

    FOTO: Publicitātes

  4. Lai labi garšo!
    Lai labi garšo!

    FOTO: Publicitātes

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka

Konservējumi

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas