Kāposts kā galvenā zvaigzne, bet burkāni, bietes, ķiploks kā pavadošā svīta un viss kopā gardi iemarinēts. Izmēģini!
Receptes un foto autore: Aina Pitrāne
Pagatavošana
720 min
1. Kāposta lapas sagriež lielos gabalos, burkānu sarīvē uz rupjas rīves, bieti sagriež vai sarīvē tievās šķēlītēs, izspiež ķiploku un sagriež smalki čili piparu.
Foto: Publicitātes
2. Visas sastāvdaļas apvieno, labi izmaisa un saliek burkās vai kādā citā traukā.
Foto: Publicitātes
3. Pagatavo marinādi. Katliņā lej ūdeni, pievieno sāli, cukuru, smaržīgos piparus un uzvāra. Vāra kādu 1 minūti un noņem no uguns. Pievieno etiķi, labi izmaisa un karsto marinādi pārlej pāri kāpostiem. Aizvāko un jau nākamajā dienā var baudīt kāpostus gruzīņu gaumē.