Kāposts kā galvenā zvaigzne, bet burkāni, bietes, ķiploks kā pavadošā svīta un viss kopā gardi iemarinēts. Izmēģini!
Receptes un foto autore: Aina Pitrāne
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
1kāpostgalva
1biete
1burkāns
7-8daiviņa/sķiploka
1čili pipars vai pārslas pēc garšas
Marinādei:
1lūdens
200getiķa 9%
2ēd. k.rupjā sāls
110gcukura
3-4smaržīgie pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
720 min.
Kāposta lapas sagriež lielos gabalos, burkānu sarīvē uz rupjas rīves, bieti sagriež vai sarīvē tievās šķēlītēs, izspiež ķiploku un sagriež smalki čili piparu.
FOTO: Publicitātes
Visas sastāvdaļas apvieno, labi izmaisa un saliek burkās vai kādā citā traukā.
FOTO: Publicitātes
Pagatavo marinādi. Katliņā lej ūdeni, pievieno sāli, cukuru, smaržīgos piparus un uzvāra. Vāra kādu 1 minūti un noņem no uguns. Pievieno etiķi, labi izmaisa un karsto marinādi pārlej pāri kāpostiem. Aizvāko un jau nākamajā dienā var baudīt kāpostus gruzīņu gaumē.