Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Biskvīta rulete ar vārīto krēmu un zemenēm

2022. gada 22. jūlijs
Foto: Publicitātes
Šo gardo ruleti ar zemeņu un vārītā krēma pildījumu novērtēs ikviens saldummīlis. Recepte un foto: Māra Skuja
Pagatavošana
60 min
1. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Uz smalkas rīves norīvē citronam miziņu. Dzeltenumiem ievieno 1/2 no cukura, kuļ, kamēr izveidojas bieza, putaina masa, iesijā miltus.
2. Olu baltumus sakuļ ar šķipsniņu sāls, pievieno 1/2 cukura un sakuļ stingrās putās. Olu baltumu masu uzmanīgi iecilā dzeltenumu masā. Izklāj uz plāts, cep 180 C, apm 10 min. Atdzesē.
3. Gatavo krēmu. Olas samaisa ar putojamo slotiņu ar 2 ēd.k. cukuru un miltiem, pievieno karstu pienu, maisot karsē, kamēr sabiezē. Atdzesē ar plēvi uz krēma. Saputo sviestu ar 2 ēd.k. cukura, vaniļu, pievieno atdzesēto krēmu, saputo. Var pievienot ēd.k. rumu vai brendiju. Atliek malā apm. 3 ēd.k. krēma.
4. Izcepto biskvītu izņem, sarullē (jo atdzisis tas vairs nerullējas). Kad atdzisis, pārsmērē ar krēmu, kas sajaukts ar zemeņu gabaliņiem, cieši sarullē. Pārsmērē ar atlikto krēmu, dekorē ar zemenēm, piparmētru lapiņām.

Labu apetīti!
Foto: Publicitātes
Uz augšu