Gaileņu mērce, jaunie kartupelīši ar dillēm un piedevās kraukšķīgs gurķītis - nu, kas var būt labāks par šo?
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
Mērcei:
Gailenes
Sīpols
Saldais krējums 35 %
Sāls
Kartupeļiem:
Jaunie kartupeļi ar visu mizu
Dilles
Ūdens
Sāls
Gurķiem:
Gurķi
Dilles
Citrona sula
Eļļa
Sāls
Cukurs
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
50 min.
Gailenes un sīpolus notīra. Sagriež sev tīkamos gabalos. Visu sacep nelielā daudzumā taukvielu (es miksēju eļļu ar sviestu). Pielej saldo krējumu, uzvāra, papildina ar sāli pēc garšas.
Paralēli novāra jaunos kartupeļus ar visu miziņu. Gataviem un nokāstiem pieber dilles, sakrata, lai vienmērīgi iemaisās.
Gurķus sagriež šķēlēs, dilles sakapā. Pēc garšas pievieno pārējās sastāvdaļas, uzliek traukam vāku un visu cītīgi krata aptuveni 5 minūtes.