Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Gaileņu mērce ar jaunajiem kartupeļiem un gurķu šķēlītēm fiksajā marinādē

Gaileņu mērce ar jaunajiem kartupeļiem un gurķu šķēlītēm fiksajā marinādē

FOTO: Madara Stankeviča

Gaileņu mērce, jaunie kartupelīši ar dillēm un piedevās kraukšķīgs gurķītis - nu, kas var būt labāks par šo?
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Mērcei:
  • Gailenes
  • Sīpols
  • Saldais krējums 35 %
  • Sāls
  • Kartupeļiem:
  • Jaunie kartupeļi ar visu mizu
  • Dilles
  • Ūdens
  • Sāls
  • Gurķiem:
  • Gurķi
  • Dilles
  • Citrona sula
  • Eļļa
  • Sāls
  • Cukurs
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

50 min.
  1. Gailenes un sīpolus notīra. Sagriež sev tīkamos gabalos. Visu sacep nelielā daudzumā taukvielu (es miksēju eļļu ar sviestu). Pielej saldo krējumu, uzvāra, papildina ar sāli pēc garšas.
  2. Paralēli novāra jaunos kartupeļus ar visu miziņu. Gataviem un nokāstiem pieber dilles, sakrata, lai vienmērīgi iemaisās.
  3. Gurķus sagriež šķēlēs, dilles sakapā. Pēc garšas pievieno pārējās sastāvdaļas, uzliek traukam vāku un visu cītīgi krata aptuveni 5 minūtes.
  4. Kad viss gatavs, liek šķīvjos un ēd nost.
    Kad viss gatavs, liek šķīvjos un ēd nost.

    FOTO: Madara Stankeviča

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas