Zemeņu pudiņš

2022. gada 29. jūnijs
Foto: Publicitātes
Zemeņu prieki - pudiņš, kas garšo kā vasara.
Receptes un foto autore: Aina Pitrāne
Pagatavošana
60 min
1. Katliņā lej pienu, pievieno cukuru, vaniļas cukuru un kukurūzas cieti. Liek vārīties uz mazas liesmas visu laiku maisot. Kad sāk masa sabiezēt un parādās pirmie burbuļi, vāra vēl 1 minūti.
2. Masu pārlej uzreiz tajā traukā, kurā blendēs un apsedz kontaktā ar plēvi, lai neveidojas garoziņa. Atstāj atdzist.
Foto: Publicitātes
3. Kad pudiņš atdzisa, pievieno klāt 300 g sablendētu zemeņu.
Foto: Publicitātes
4. Pēc tam pudiņu ar zemenēm sablendē līdz viendabīgai masai.
Foto: Publicitātes
5. Pilda zemeņu pudiņu traukos, kuros pasniegs un liek ledusskapī uz kādām 30-40 min. atdzist.
6. Pa to laiku sagriež mazos kubiņos atlikušās zemenes 250 g, pievieno pūdercukuru un apmaisa.
Foto: Publicitātes
7. Pirms pasniegšanas pievieno sagrieztās zemenes.

Piezīmes:
Cukura un pūdercukura daudzums ir atkarīgs no tā, cik ir saldas zemenes. Ja ir ļoti saldas zemenes, tad pūdercukuru vispār var nelikt.

Lai labi garšo!
Foto: Publicitātes
Uz augšu