" Aukstā zupa izdevusi uz goda! Tas bija tā ko gribēju. Atsvaidzinoši diezgan skābena, atsvaidzinoša garšīga bezgala, un ar diezgan daudz putraimiem. Putraimus nežēlojiet. Pēc garšas atgādina bērnībā dzertu skābputru. Mums garšoja. Noderēs arī sagurušajiem!" raksta receptes un foto autors Uldis Grīnbergs
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
300gskābeņu
4jaunie kartupeļi
4olas
1saujamiežu putraimu
200gvārīta šķiņķa
4-5ēd. k.skābā krējuma
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
120 min.
Nogriež visus kātiņus skābenēm. Sagriež.
Katliņā ielej 3 l ūdens. Piemet sāli un, kad sāk vārīties, ieber sagrieztās skābenes. Tikko uzmet burbuli, ņem nost un liek atdzist.
Pārējos produktus vāra katru atsevišķi.
Kad viss izvārīts un atdzisis kartupeļus, un šķiņķi sagriež salmiņos. Putraimi man diezgan daudz, pat savārījās biezputrā. Lēju klāt aukstu ūdeni, noskaloju un pie reizes atdzesēju. Izkāsu caur smalku sietiņu.
Jauc visu kopā. Pieliek beigās, bet labāk tomēr pašā sākumā, krējumu. Tagad gan pacietieties un kārtīgi atdzesēt!