Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Skābeņu aukstā zupa

FOTO: Publicitātes

" Aukstā zupa izdevusi uz goda! Tas bija tā ko gribēju. Atsvaidzinoši diezgan skābena, atsvaidzinoša garšīga bezgala, un ar diezgan daudz putraimiem. Putraimus nežēlojiet. Pēc garšas atgādina bērnībā dzertu skābputru. Mums garšoja. Noderēs arī sagurušajiem!" raksta receptes un foto autors Uldis Grīnbergs
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 300 g skābeņu
  • 4 jaunie kartupeļi
  • 4 olas
  • 1 sauja miežu putraimu
  • 200 g vārīta šķiņķa
  • 4-5 ēd. k. skābā krējuma
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

120 min.
  1. Nogriež visus kātiņus skābenēm. Sagriež.
  2. Katliņā ielej 3 l ūdens. Piemet sāli un, kad sāk vārīties, ieber sagrieztās skābenes. Tikko uzmet burbuli, ņem nost un liek atdzist.
  3. Pārējos produktus vāra katru atsevišķi.
  4. Kad viss izvārīts un atdzisis kartupeļus, un šķiņķi sagriež salmiņos. Putraimi man diezgan daudz, pat savārījās biezputrā. Lēju klāt aukstu ūdeni, noskaloju un pie reizes atdzesēju. Izkāsu caur smalku sietiņu.
  5. Jauc visu kopā. Pieliek beigās, bet labāk tomēr pašā sākumā, krējumu. Tagad gan pacietieties un kārtīgi atdzesēt!

    Lai labi garšo!
    Jauc visu kopā. Pieliek beigās, bet labāk tomēr pašā sākumā,...

    FOTO: Publicitātes

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas