Garda un sātīga brokastpusdienu recepte, izmantojot tik iecienīto, klasisko Spilva tomātu mērci.
Apmaksāta publikācija
Pagatavošana
30 min
1. Sīpolu un ķiploku nomizo un smalki sakapā, pētersīļus tāpat.
2. Tomātus noblanšē (aplej ar karstu ūdeni un novelk mizu) un sagriež mazos kubiņos.
3. Pannā uzkarsē olīveļļu un tajā apcep vispirms sīpolu.
4. Kad sīpols zeltains, pievieno pētersīļus, ķiploku, tomātus un tomātu mērci, un visu pasautē vēl ~ 10 minūtes. Nedaudz pētersīļus atstāj dekorēšanai.
5. Noregulē garšu ar sāli un noteikti – cukuru. Ja mērce šķiet ļoti bieza, pievieno nedaudz ūdens.
6. Kad mērce nedaudz samazinājusies apjomā, ar karoti izveido nelielas iedobītes – ligzdiņas un katrā iesit pa olai.
7. Pannai uzliek vāku un pacep vēl max 5 minūtes. 8. Pasniedz siltu ar svaigu maizīti un vēl nedaudz zaļumiem.