Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Brokastu šakšuka

FOTO: Publicitātes

Garda un sātīga brokastpusdienu recepte, izmantojot tik iecienīto, klasisko Spilva tomātu mērci.
Apmaksāta publikācija
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1/2 burciņa Spilva tomātu mērces
  • 1 sīpols
  • 2 daiviņa/s ķiploka
  • 2 tomāti
  • Pētersīļu lapas sauja
  • 2 zariņi svaiga timiāna
  • 4-5 olas
  • Sāls pēc garšas
  • Cukurs pēc garšas
  • Pipari pēc garšas
  • Olīveļļa
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Sīpolu un ķiploku nomizo un smalki sakapā, pētersīļus tāpat.
  2. Tomātus noblanšē (aplej ar karstu ūdeni un novelk mizu) un sagriež mazos kubiņos.
  3. Pannā uzkarsē olīveļļu un tajā apcep vispirms sīpolu.
  4. Kad sīpols zeltains, pievieno pētersīļus, ķiploku, tomātus un tomātu mērci, un visu pasautē vēl ~ 10 minūtes. Nedaudz pētersīļus atstāj dekorēšanai.
  5. Noregulē garšu ar sāli un noteikti – cukuru. Ja mērce šķiet ļoti bieza, pievieno nedaudz ūdens.
  6. Kad mērce nedaudz samazinājusies apjomā, ar karoti izveido nelielas iedobītes – ligzdiņas un katrā iesit pa olai.
  7. Pannai uzliek vāku un pacep vēl max 5 minūtes. 8. Pasniedz siltu ar svaigu maizīti un vēl nedaudz zaļumiem.

    Labu apetīti!
    Pannai uzliek vāku un pacep vēl max 5 minūtes. 8. Pasniedz s...

    FOTO: Publicitātes

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Līdzīgās receptes

Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Kraukšķīgie ukraiņu gurķi ar ķimenēm un burkāniem

Kraukšķīgie ukraiņu gurķi ar ķimenēm un burkāniem

Brokastis

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas