-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Konditoreja un maize
-
>
Rabarberu - zemeņu plātsmaize
"Rabarberu sezona beidzot ir atklāta!" 🥳
Receptes un foto autore: Santa Šauva.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
- Pamatnei:
-
140 g sviesta
-
100 g cukura
-
200 g kviešu miltu
-
1 tējk. cepamā pulvera
- Pildījumam:
-
6 rabarberi
-
2-3 sauja zemeņu
-
1 paciņa vaniļas pudiņa
-
500 ml piena
-
3-4 ēd. k. cukura
- Drumstalām:
-
90 g auksta sviesta
-
150 g pilngraudu auzu pārslas
-
2 ēd. k. cukura
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
60 min.
-
Rabarberus sagriež, pārber ar cukuru (pēc garšas).
-
Pagatavo pamatni. Visas sastāvdaļas samikserē līdz iegūst drupačainu masu. Noliek ledusskapī.
! Sviestam jābūt istabas temperatūrā !
-
Pagatavo drupačas. Auzu pārslas sasmalcina (blenderī vai smalcinātājā), pievieno cukuru un gabaliņos sagrieztu sviestu. Sajauc. Noliek ledusskapī.
-
Sagriež zemenes. Rabarberiem notecina lieko šķidrumu.
-
Pamatnes drupačas ber formā (25x30 cm), izlīdzina un piespiež. Cep līdz 190 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī ~10 minūtes.
-
Pagatavo pudiņu saskaņā ar instrukciju.
-
Uz pamatnes ber rabarberus, zemenes.
-
-
-
Cep līdz 190 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī ~30-35 minūtes.
-
Pasniedz atdzesētu.
Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs