Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Rabarberu - zemeņu plātsmaize

FOTO: Publicitātes

Kolekcijas: Fotoreceptes
"Rabarberu sezona beidzot ir atklāta!" 🥳
Receptes un foto autore: Santa Šauva.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Pamatnei:
  • 140 g sviesta
  • 100 g cukura
  • 200 g kviešu miltu
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • Pildījumam:
  • 6 rabarberi
  • 2-3 sauja zemeņu
  • 1 paciņa vaniļas pudiņa
  • 500 ml piena
  • 3-4 ēd. k. cukura
  • Drumstalām:
  • 90 g auksta sviesta
  • 150 g pilngraudu auzu pārslas
  • 2 ēd. k. cukura
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Rabarberus sagriež, pārber ar cukuru (pēc garšas).
  2. Pagatavo pamatni. Visas sastāvdaļas samikserē līdz iegūst drupačainu masu. Noliek ledusskapī.
    ! Sviestam jābūt istabas temperatūrā !
  3. Pagatavo drupačas. Auzu pārslas sasmalcina (blenderī vai smalcinātājā), pievieno cukuru un gabaliņos sagrieztu sviestu. Sajauc. Noliek ledusskapī.
  4. Sagriež zemenes. Rabarberiem notecina lieko šķidrumu.
  5. Pamatnes drupačas ber formā (25x30 cm), izlīdzina un piespiež. Cep līdz 190 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī ~10 minūtes.
  6. Pagatavo pudiņu saskaņā ar instrukciju.
  7. Uz pamatnes ber rabarberus, zemenes.
    Uz pamatnes ber rabarberus, zemenes.

    FOTO: Publicitātes

  8. Pārlej ar pudiņa masu.
    Pārlej  ar pudiņa masu.

    FOTO: Publicitātes

  9. Un pārkaisa drupačas.
    Un pārkaisa drupačas.

    FOTO: Publicitātes

  10. Cep līdz 190 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī ~30-35 minūtes.
    Cep līdz 190 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī ~30-35 minūtes.

    FOTO: Publicitātes

  11. Pasniedz atdzesētu.

    Lai labi garšo!
    Pasniedz atdzesētu. 

Lai labi garšo!

    FOTO: Publicitātes

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Ķiploku ziedu pesto

Ķiploku ziedu pesto

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas