Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Konservējumi

Aromātiskais lakšu pesto

Foto: Shutterstock.com
Tā kā lakšu garša ir līdzīga ķiplokam, lakšu pesto var izmantot it visur, kur parasti izmantojam ķiplokus. Koši zaļais, aromātiskais pesto lieliski papildina pastu, risoto vai grūbu ēdienus, to brīnišķīgi var pievienot arī krēmzupām, sajaukt ar biezpienu vai krēmsieru, kā arī izmantot picas, maizes vai kārtainās mīklas maizīšu cepšanā. Lakšu pesto labi iederēsies arī grila gaļas marinādē. Turklāt mājās lakšu pesto pagatavot ir vienkāršāk par vienkāršu.
Pagatavošana
5 min
1. Visas sastāvdaļas liek blenderī un maļ, līdz pesto masa ir kļuvusi gaiši zaļa un viendabīga.
2. Ja pesto šķiet pa biezu, var pievienot vēl nedaudz eļļas, lai piekoriģētu pesto konsistenci.
3. Liek pesto tīrās, aizvākojamās burciņās un nedēļu uzglabā ledusskapī, izmantojot pēc nepieciešamības. Ilgākai uzglabāšanai liek saldētavā un burciņas atkausē, kad nepieciešams. Ērtākai izmantošanai pesto var saliet ledus saldēšanai paredzētajos trauciņos, sasaldēt un tad sabērt "zip-lock" maisiņos.

Veseli ēduši!
Foto: Publicitātes
Uz augšu