Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Aromātiskais lakšu pesto

FOTO: Shutterstock.com

Tā kā lakšu garša ir līdzīga ķiplokam, lakšu pesto var izmantot it visur, kur parasti izmantojam ķiplokus. Koši zaļais, aromātiskais pesto lieliski papildina pastu, risoto vai grūbu ēdienus, to brīnišķīgi var pievienot arī krēmzupām, sajaukt ar biezpienu vai krēmsieru, kā arī izmantot picas, maizes vai kārtainās mīklas maizīšu cepšanā. Lakšu pesto labi iederēsies arī grila gaļas marinādē. Turklāt mājās lakšu pesto pagatavot ir vienkāršāk par vienkāršu.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 liela bunte lakšu
  • 60 g parmezāna, pekorīno vai cita cietā siera
  • 120 ml olīveļļas vai vīnogu kauliņu eļļas
  • 1 tējk. sāls
  • 120 g ciedru riekstu vai Indijas riekstu
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

5 min.
  1. Visas sastāvdaļas liek blenderī un maļ, līdz pesto masa ir kļuvusi gaiši zaļa un viendabīga.
  2. Ja pesto šķiet pa biezu, var pievienot vēl nedaudz eļļas, lai piekoriģētu pesto konsistenci.
  3. Liek pesto tīrās, aizvākojamās burciņās un nedēļu uzglabā ledusskapī, izmantojot pēc nepieciešamības. Ilgākai uzglabāšanai liek saldētavā un burciņas atkausē, kad nepieciešams. Ērtākai izmantošanai pesto var saliet ledus saldēšanai paredzētajos trauciņos, sasaldēt un tad sabērt "zip-lock" maisiņos.

    Veseli ēduši!
    Liek pesto tīrās, aizvākojamās burciņās un nedēļu uzglabā le...

    FOTO: Publicitātes

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Rabarberu vai ābolu plātsmaize

Rabarberu vai ābolu plātsmaize

Konservējumi

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas