Pateicoties neparastajai raudzēšanas metodei, šie pīrādziņi izdosies pat tiem, kas ir uz "jūs" ar virtuves darbiem. Tie izcepas mīksti un pufīgi un, kas jo īpaši svarīgi, - saglabā labo garšu un nepaliek cieti vairākas dienas. Gadiem pārbaudītu recepti iesaka Vineta Vīksna no "Facebook" domubiedru grupas "Latvieši UK gatavo".
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
Rauga mīklai
300gpiens (remdens)
25gpresētais raugs (vai 7 g sausais raugs)
35gcukura
500-550gkviešu miltu
1tējk.sāls
70gsviesta
1ēd. k.eļļas
Pildījumam
300-350gkūpināts cauraudzītis
1sīpols
Malti melnie piparipēc garšas
Pārziešanai
1olas dzeltenums
1ēd. k.piena
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
120 min.
Miltus sajauc ar sāli. Istabas temperatūras pienā iemaisa cukuru un raugu. Miltiem liek klāt sviestu, pienu, eļļu. Kārtīgi izmīca elastīgu, mīkstu mīklu. Ja nepieciešams, var pievienot vēl miltus, bet ne vairāk kā 50 gramus, lai mīkla nesanāk pārāk blīva.
Bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi. Mīklu uz 12 stundām ievieto ledusskapī, no rīta vēlreiz izmīca, pārklāj ar dvielīti un turpina raudzēt istabas temperatūrā. Pēc divām stundām mīklu vēlreiz izmīca, atstāj bļodā pārklātu ar dvieli uz vēl stundu. Mīkla ir gatava!
FOTO: Publicitātes
Gatavo pildījumu. Samalcinātu cauraudzīti uzkarsētā pannā viegli apcep un, kad sāk izdalīties tauki, liek klāt smalki sakapātu sīpolu un piparus. Ja vēlas, var pievienot arī ķimenes pēc garšas. Atdzesē masu pirms pīrādziņu gatavošanas.
FOTO: Publicitātes
Veido pīrādziņus. Liek uz plāts, kas iepriekš izklāta ar cepamo papīru un apsmērē ar olas dzeltenumu, kas sakults ar pienu.
FOTO: Publicitātes
Pīrāgus cep līdz 180 grādiem uzkarsētā krāsnī apmēram 12 – 15 minūtes, tad noņem no pannas, liek bļodā, pārklāj ar dvielīti un atdzesē.