1. Miltus sajauc ar sāli. Istabas temperatūras pienā iemaisa cukuru un raugu. Miltiem liek klāt sviestu, pienu, eļļu. Kārtīgi izmīca elastīgu, mīkstu mīklu. Ja nepieciešams, var pievienot vēl miltus, bet ne vairāk kā 50 gramus, lai mīkla nesanāk pārāk blīva.
2. Bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi. Mīklu uz 12 stundām ievieto ledusskapī, no rīta vēlreiz izmīca, pārklāj ar dvielīti un turpina raudzēt istabas temperatūrā. Pēc divām stundām mīklu vēlreiz izmīca, atstāj bļodā pārklātu ar dvieli uz vēl stundu. Mīkla ir gatava!

Foto: Publicitātes
3. Gatavo pildījumu. Samalcinātu cauraudzīti uzkarsētā pannā viegli apcep un, kad sāk izdalīties tauki, liek klāt smalki sakapātu sīpolu un piparus. Ja vēlas, var pievienot arī ķimenes pēc garšas. Atdzesē masu pirms pīrādziņu gatavošanas.

Foto: Publicitātes
4. Veido pīrādziņus. Liek uz plāts, kas iepriekš izklāta ar cepamo papīru un apsmērē ar olas dzeltenumu, kas sakults ar pienu.

Foto: Publicitātes
5. Pīrāgus cep līdz 180 grādiem uzkarsētā krāsnī apmēram 12 – 15 minūtes, tad noņem no pannas, liek bļodā, pārklāj ar dvielīti un atdzesē.
Labu apetīti!

Foto: Publicitātes