Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Vārītais krēms ar putukrējumu "Diplomāts"

Vārītais krēms ar putukrējumu "Diplomāts"

FOTO: Janas kūkas

Kolekcijas: Fotoreceptes
Vārītais krēms kopā ar putukrējumu (krēms Diplomāts) ir patīkamas konsistences, maigs, nebūs tik trekns, kā versija ar lielāku sviesta daudzumu, labi iesūksies biskvītā un labi garšos.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 0.5 l piena
  • 4 olu dzeltenumi
  • 100 g cukura
  • Vaniļas cukurs
  • 60 g miltu vai cietes
  • 150-200 g saldā krējuma 35 %
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

300 min.
  1. Uzliek katliņā vārīties pienu.
  2. Tikmēr traukā sajauc olu dzeltenumus ar cukuru, vaniļas cukuru un maisa (neputo), līdz cukurs izkusis. Pievieno miltus un masu izmaisa līdz viendabīgai konsistencei.
  3. Tiklīdz piens uzmetis pirmo burbuli, noņem no plīts un pusi piena lēnā strūklā lej klāt olu masai, vienlaicīgi to maisot.
  4. Rūpīgi izmaisa, lej atpakaļ katliņā pie atlikušā piena un uz lēnas uguns karsē, šķidrumu visu laiku maisot, līdz tas sabiezē. Tad, kad masa ir uzmetusi burbuli, to joprojām enerģiski maisa un vēl pāris minūtes karsē (lai mazinātu miltu garšu un karstumā izkarsētu olas).
    Rūpīgi izmaisa, lej atpakaļ katliņā pie atlikušā piena  un u...

    FOTO: Janas kūkas

  5. Vēl karstu masu pārliek bļodā un pārklāj ar pārtikas plēvi. Pareizi ir masai ļaut nobriest ledusskapī vairākas stundas.
    Vēl karstu masu  pārliek bļodā un pārklāj ar pārtikas plēvi....

    FOTO: Janas kūkas

  6. No ledusskapja izņem vārītā krēma masu un sablendē.
    Iegūtajai masai pa daļām (2 - 3 reizes) iecilā saputotu krējumu. Gards pildījums kūkām ir gatavs!
    No ledusskapja izņem vārītā krēma masu un sablendē.
Iegūtaj...

    FOTO: Janas kūkas

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Gaileņu mērce ar jaunajiem kartupeļiem un gurķu šķēlītēm fiksajā marinādē

Gaileņu mērce ar jaunajiem kartupeļiem un gurķu šķēlītēm fiksajā marinādē

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas