Vārītais krēms kopā ar putukrējumu (krēms Diplomāts) ir patīkamas konsistences, maigs, nebūs tik trekns, kā versija ar lielāku sviesta daudzumu, labi iesūksies biskvītā un labi garšos.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
0.5lpiena
4olu dzeltenumi
100gcukura
Vaniļas cukurs
60gmiltu vai cietes
150-200gsaldā krējuma 35 %
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
300 min.
Uzliek katliņā vārīties pienu.
Tikmēr traukā sajauc olu dzeltenumus ar cukuru, vaniļas cukuru un maisa (neputo), līdz cukurs izkusis. Pievieno miltus un masu izmaisa līdz viendabīgai konsistencei.
Tiklīdz piens uzmetis pirmo burbuli, noņem no plīts un pusi piena lēnā strūklā lej klāt olu masai, vienlaicīgi to maisot.
Rūpīgi izmaisa, lej atpakaļ katliņā pie atlikušā piena un uz lēnas uguns karsē, šķidrumu visu laiku maisot, līdz tas sabiezē. Tad, kad masa ir uzmetusi burbuli, to joprojām enerģiski maisa un vēl pāris minūtes karsē (lai mazinātu miltu garšu un karstumā izkarsētu olas).
FOTO: Janas kūkas
Vēl karstu masu pārliek bļodā un pārklāj ar pārtikas plēvi. Pareizi ir masai ļaut nobriest ledusskapī vairākas stundas.
FOTO: Janas kūkas
No ledusskapja izņem vārītā krēma masu un sablendē.
Iegūtajai masai pa daļām (2 - 3 reizes) iecilā saputotu krējumu. Gards pildījums kūkām ir gatavs!